Detall d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra (ACN)

Agressió masclista a Santa Coloma de Gramenet: un home talla la mà a la parella i fuig

Els Mossos han identificat l'home i l'Ajuntament s'ha posat a disposició de la víctima

Redacció/AgènciesActualitzat

-- Informació actualitzada en aquesta altra notícia --

Els Mossos d'Esquadra busquen un home acusat d'haver amputat una mà a la seva parella aquest dilluns a la tarda a la localitat de Santa Coloma de Gramenet, tal com ha avançat Metropoli Abierta.

L'home ha fugit del lloc dels fets, al passeig de Salzereda de Santa Coloma, a dos quarts de cinc de la tarda.

Els Mossos d'Esquadra tenen identificat el presumpte autor dels fets i treballen ara per localitzar-lo i poder-lo detenir. Pel que fa a la víctima, ha estat traslladada a un centre hospitalari i no es tem per la seva vida.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González, ha mostrat la "més absoluta repulsa" a l'agressió contra la dona, i ha afegit: "La violència masclista no té cabuda a la nostra societat i tampoc a la nostra ciutat."

En un missatge a Instagram, la primera edil ha posat a disposició de la víctima i de la seva família "els recursos que siguin necessaris per a la seva recuperació a través dels serveis municipals", alhora que ha relatat que la Policia Local de Santa Coloma col·labora amb els Mossos d'Esquadra per aclarir els fets.

La consellera d'Igualtat i Feminisme, Eva Menor, ha mostrat la "completa repulsa" a l'agressió i ha explicat que des de la conselleria s'han comunicat amb l'alcaldessa per interessar-se per l'estat de salut de la dona agredida.


On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que estan patint violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic, la línia d'atenció i informació contra la violència masclista: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, atén consultes i urgències i és gratuït. No queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Des de l'abril de 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar un cas, es pot anar als Mossos d'Esquadra o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana també pot recollir denúncies de violència masclista a les comissaries de la Rambla i de Nou Barris.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaMossos d'Esquadra
Anar al contingut