Àgata Roca guanya el 50è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu
Àgata Roca guanya el 50è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu (Erola Albesa / Núvol)

Àgata Roca triomfa com a millor actriu de la temporada amb el premi Margarida Xirgu

La intèrpret s'endú el guardó a la millor actriu de la temporada teatral barcelonina pel paper a "L'imperatiu categòric"

RedaccióActualitzat

Àgata Roca és la guanyadora del 50è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, que distingeix la millor actriu de la temporada teatral barcelonina.

La intèrpret és la mereixedora del premi aquest 2024 pel seu paper a "L'imperatiu categòric", l'obra de Victoria Szpunberg,  al costat de l'actor Xavi Sáez que va exhaurir entrades al Teatre Lliure de Gràcia, i que tornarà a la cartellera a finals de la temporada vinent.

L'actriu interpretava una professora en la cinquantena que s'enfronta a la precarietat i el sistema, un paper que l'ha fet mereixedora d'aquest premi.

El digital cultural Núvol i la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya impulsen aquest guardó, que s'entregarà el 22 de juliol en una gala al Teatre Romea.

L'actriu Àgata Roca és la guanyadora del 50è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu (Erola Albesa / Núvol)

La gala de lliurament, presentada per la guionista, actriu i presentadora Elisenda Pineda també servirà com a acte central de la celebració dels 50 anys del Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, instaurat l'any 1973 i que és un dels més longeus de l'estat en l'àmbit de les arts escèniques, només superat pels Premis Nacionals de Teatre atorgats pel Ministeri de Cultura.

A l'acte es podrà veure un documental que recorre la història del premi i pròximament també es posarà en marxà un repositori digital que reunirà bona part de la documentació recollida durant els 50 anys del premi, amb fotos, ressenyes dels espectacles i biografies de les actrius que l'han rebut.

Aquest repositori posarà per primera vegada a l'abast de tothom el palmarès complet del Premi Xirgu amb dades actualitzades. Aquest esforç de documentació s'està duent a terme amb la col·laboració del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l'Institut del Teatre.

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut