Resolta la incidència que ha provocat retards a l'alta velocitat a Sants tot el matí

Un tren ha descarrilat a Can Tunis, on hi ha la cotxera dels trens, a primera hora del matí, i ha impedit la sortida de combois per fer el servei

RedaccióActualitzat

Adif dona per resolta la incidència que ha causat retards tot el matí d'aquest divendres a l'alta velocitat a Sants. L'estació barcelonina recupera a poc a poc la normalitat i la majoria els trens surten a l'hora, després d'un matí de col·lapse.

I és que el descarrilament d'un tren Euromed que sortia aquest matí de l'estació de Can Tunis sense passatgers ha afectat el servei ferroviari des de dos quarts de 7, amb retards superiors a les dues hores i cancel·lacions.

Els trens que estaven dins d'aquesta instal·lació de Can Tunis, on es condicionen de nou els trens, no podien sortir i, com a conseqüència, no podien donar servei d'AVE, Euromed i Intercity, en les línies que tenen origen a Barcelona. Segons Renfe, hi ha hagut nou trens afectats.

Per això, com que només podien fer el servei els trens que venen d'altres destinacions --o els extres que s'havien habilitat--, s'ha format un tap i els retards s'han anat acumulant.

Durant tot el matí, el vestíbul de l'alta velocitat de Sants ha estat ple de gom a gom. Centenars de passatgers s'hi han acumulat a l'espera que els cridessin per pujar a un tren. També hi ha hagut cues als taulells de Renfe, de persones que preferien cancel·lar o canviar els seus bitllets o presentaven reclamacions.

El comboi descarrilat s'ha retirat i les afectacions a la via s'han resolt abans de les 10 del matí, però s'han hagut de fer proves per comprovar que els trens poden entrar i sortir bé de Can Tunis. 

Per tot això, Protecció Civil ha activat el pla Ferrocat --per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril-- en fase de prealerta per acumulació de viatgers de la línia AVE a l'estació de Sants.

ARXIVAT A:
AVEMobilitatRenfe
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut