Sortida de la cursa de la Mercè (Ajuntament de Barcelona)
Barcelona

Afectacions de trànsit i transport públic per la Cursa de la Mercè aquest diumenge

TMB recomana agafar el metro mentre duri la prova esportiva, que tindrà lloc entre les 6 del matí i les 3 de la tarda d'aquest diumenge

RedaccióActualitzat

La Cursa de la Mercè provocarà afectacions a la mobilitat a Barcelona entre les 6.30 i les 15.00 d'aquest diumenge 17 de setembre.

Durant la celebració de la cursa es produiran diferents talls de carrers, que limitaran la circulació de vehicles en alguns punts de la ciutat. També es veurà afectat el transport públic.

La Cursa de la Mercè tindrà un total de 10 quilòmetres, amb sortida i arribada a l'avinguda Reina Maria Cristina. A més, després es farà la cursa per als més petits, amb un recorregut de 800 metres per als nascuts els anys 2010 i 2011 i de 1.600 metres per als nascuts entre el 2007 i el 2009.

Els 10.000 participants aniran fins a plaça Espanya per agafar l'avinguda del Paral·lel, pujar pel carrer Calàbria i girar a la dreta a la Gran Via de les Corts Catalanes. Una vegada arribin a plaça Tetuan, baixaran pel passeig Sant Joan fins a l'Arc de Triomf, per posteriorment fer una volta pel passeig Lluís Companys i endinsar-se a la ronda de Sant Pere. Passaran per plaça Catalunya fins a la ronda de Sant Antoni, per finalment baixar pel carrer Viladomat i tornar a l'avinguda del Paral·lel i fer el mateix recorregut de l'inici de la cursa, però a la inversa.

 

Transport per la ciutat

Tot plegat provocarà afectacions en 34 línies de bus de TMB, que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupi l'esdeveniment esportiu. Les línies afectades són les següents: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 46, 47, 54, 55, 59, 63, 65, 67, 79, 120, 121, 141, 150 i les línies del Barcelona Bus Turístic (rutes vermella i blava).

TMB recomana el metro com a alternativa de transport, tant al matí com al migdia.

Les estacions de Bicing compreses en el recorregut de la cursa quedaran anul·lades.

A més, tots aquells vehicles que, malgrat la senyalització i les mesures adoptades, quedin estacionats als carrers del recorregut on no s'ha prohibit expressament l'estacionament restaran immobilitzats per tal d'evitar que es posin en moviment durant la celebració de la cursa.
 

Estacionament prohibit

Coincidint amb la cursa i amb les festes de la Mercè, es prohibeix l'estacionament, tant de cotxes com de motos a la vorera a diferents punts de la ciutat de Barcelona:

  • Des de les 8 de la tarda de divendres 15 de setembre fins a 2 de la matinada de dimarts 26 de setembre als dos costats de l'avinguda de la Reina Maria Cristina.
     
  • Des de les 6 del matí de dissabte 16 de setembre fins a les 3 de la tarda de diumenge 17 de setembre a l'avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, des de la via d'accés al Mies van der Rohe fins a l'avinguda de la Reina Maria Cristina.
     
  • Des de les 2 de la tarda de dissabte 16 de setembre fins a la 1 de la tarda de diumenge 17 de setembre al carrer Buenaventura Muñoz (costat de mar), des del passeig Lluís Companys fins al carrer Roger de Flor; també al carrer Buenaventura Muñoz amb el carrer Roger de Flor (xamfrà mar – Llobregat); al carrer Roger de Flor (costat Llobregat), des del carrer Buenaventura Muñoz fins al passeig Pujades; i al carrer Sepúlveda amb el carrer Viladomat (xamfrà mar – Besòs).

L'Ajuntament avisa que els vehicles que, malgrat la senyalització, quedin estacionats podran ser retirats pel servei de grues.
 

 

ARXIVAT A:
TrànsitAjuntament de BarcelonaLa Mercè
Anar al contingut