Un ramat de cabres
Un ramat de cabres (iStock)

"Adopta una cabra", la iniciativa d'una petita illa italiana ocupada per cabres salvatges

La quantitat de cabres supera per sis el nombre d'humans que habiten l'illa, i aquesta idea s'ha contemplat com la solució més compassiva

RedaccióActualitzat

Riccardo Gullo, alcalde d'Alicudi, una petita i remota illa italiana de l'arxipèlag Eòlic ocupada per cabres salvatges, s'ha ofert a regalar aquests animals a qualsevol persona que vulgui adoptar-ne algun. Gullo va tenir aquesta idea després de veure un cens recent que estimava que el nombre de cabres que hi ha en aquesta illa de tan sols cinc quilòmetres quadrats supera per sis la població d'Alicudi, que té uns 100 habitants.

Les cabres han conviscut sense problemes amb els humans durant molts anys. Fins i tot eren l'atracció turística dominant de l'illa, només per sota del seu volcà adormit, el Filo del' Arpa. A gairebé totes les postals d'Alicudi hi apareixen aquests animals.

Ara el nombre de cabres ha augmentat tan ràpid que han començat a desplaçar-se des de la part on viuen, la part nord de l'illa, fins on habiten els humans. De mica en mica han anat fent malbé els jardins, els murs de pedra i les entrades de les cases. Això últim ha provocat que la població demani una solució.

Les illes de l'arxipèlag Eòlic (iStock)

"No volem ni plantejar-nos l'eliminació d'animals"

La iniciativa "Adopta una cabra" s'ha considerat com la millor manera de gestionar aquest creixement, i fer-ho també d'una manera compassiva. Tothom que hi estigui interessat té temps fins al 10 d'abril per fer la sol·licitud. Es poden demanar fins a 50 exemplars, i el sol·licitant només ha de pagar una taxa per segell d'uns 16 euros per fer-la oficial.

"Ja hem rebut diverses trucades telefòniques, entre elles d'un ramader de l'illa de Vulcano, que li agradaria agafar diverses cabres perquè, entre altres coses, elabora un formatge ricotta molt apreciat. Si algú té la capacitat de domesticar una cabra, podria ser una manera bella i més humana de controlar el problema. No volem ni plantejar-nos l'eliminació d'animals", ha afegit Gullo.

Les cabres van arribar a l'illa d'Alicudi fa 20 anys. Es creu que algú tenia la intenció de criar-les, però el pla no es va arribar a concretar. Els animals, que avui no són propietat de ningú, van quedar abandonats i van trobar la seva manera de viure, fins al punt d'arribar a ser l'espècie majoritària que habita Alicudi.

La propietària d'una cafeteria del port d'Alicudi explica que els animals s'havien tornat "incontrolables". Una de les cabres venia a seure sota la taula del seu local: "Al principi era divertit, però després et preocupes per si pot mossegar algú".

 

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut