L'antic edifici de Can Jorba, al Portal de l'Àngel
L'edifici es va inaugurar el 1926 com a Magatzems Jorba, exemple d'un nou model de negoci (Europa Press/Redevco)

Adeu al Corte Inglés de Portal de l'Àngel, que tanca després de 26 anys

L'edifici es dedicarà a oficines d'última generació i al comerç de primeres marques

RedaccióActualitzat

Adeu a un mític establiment del centre de Barcelona. El Corte Inglés de Portal de l'Àngel abaixa les persianes aquest dissabte 31 d'agost i trasllada tota l'oferta, bàsicament esportiva, a l'establiment de plaça Catalunya, que s'ha remodelat.

Anteriorment, aquest edifici, conegut també com a Can Jorba, havia estat un Galerias Preciados. El Corte Inglés va adquirir-lo el 1995 i el va obrir el 1998.

L'edifici, de 18.000 metres quadrats i quatre plantes es dedicarà a oficines d'última generació i al comerç de primeres marques.

El tancament es produeix gairebé dos anys després de la venda de l'edifici a Redevco, una societat formada per la gestora patrimonial de la família de C&A i el fons d'inversió Ares Management.

Aquest canvi també està vinculat amb l'estratègia d'El Corte Inglés de centrar l'activitat en els establiments més grans i rendibles i vendre's la resta. L'oferta esportiva del centre que es tanca es reubicarà a l'establiment que la marca té a la plaça Catalunya.

Segons les fonts de l'empresa, tota la plantilla de Portal de l'Àngel, més d'un centenar de persones, es traslladarà al centre de Plaça Catalunya.

Un edifici amb molta història

Amb aquesta operació, l'edifici històric de Can Jorba deixarà de ser en la seva totalitat un gran magatzem per primera vegada des de fa gairebé un segle.

Inaugurat l'any 1926 com a Magatzems Jorba, aquest edifici va exemplificar el luxe i un nou tipus de negoci al més pur estil Galeries Lafayette.

Als anys seixanta, Galerías Preciados va comprar l'edifici i va gestionar el centre fins als anys noranta, quan l'empresa va fer suspensió de pagaments, i El Corte Inglés va engolir el grup.

L'únic vestigi que quedarà de tota aquesta història és la inscripció a la façana "Labor omnia Vincit" (el treball tot ho venç) que va demanar fer Pere Jorba fa gairebé un segle.

 

ARXIVAT A:
Comerç
Anar al contingut