Farah Omar i Rabih Al Maamari, periodistes assassinats al sud del Líban arran d'un bombardeig israelià

Acusen Israel de matar intencionadament una periodista i un càmera al sud del Líban

Treballaven pel canal libanès i propalestí Al Mayadeen i en l'atac també ha mort una altra persona que els acompanyava

Actualitzat

Un míssil israelià i tres morts al sud del Líban. Dos d'ells eren periodistes del canal de televisió libanès considerat propalestí, Al Mayadeen, i el tercer, una persona que els acompanyava.

Ha passat aquest dimarts, quan la periodista Farah Omar i el càmera Rabih Al Mamari estaven treballant a Tir Harfa, a un quilòmetre i mig de la frontera amb Israel. Només una hora abans de l'atac havien fet un directe:
 

La cadena per a la qual treballaven ha declarat que l'atac ha estat intencionat precisament perquè és un canal conegut per ser propalestí i proper a Hezbollah, tal com expliquen en aquest tuit amb la foto dels dos periodistes:

 

Amb ells, ja són tres els periodistes assassinats en aquesta frontera. A mitjans de novembre un càmera treballador de l'agència Reuters, Issam Abdallah, també va morir arran de bombardejos provinents d'Israel i a mitjans d'octubre, sis periodistes més van resultar ferits.

A finals d'octubre l'exèrcit israelià va enviar una carta a les agències Reuters i France Presse informant que no podia garantir la seguretat dels seus treballadors durant l'ofensiva.

Les Convencions de Ginebra, que recullen les normes durant un conflicte armat, apunta que els periodistes són considerats civils enmig del conflicte i que, per tant, s'han de protegir.

El conflicte a la frontera entre el Líban i Israel, entre l'exèrcit israelià i la milícia libanesa Hezbollah, va escalar amb l'inici de l'ofensiva israeliana a Gaza després de l'atac de Hamas del 7 d'octubre. Malgrat les hostilitats i de l'amenaça latent que el conflicte acabi sent regional, la guerra encara no ha esclatat del tot en aquest front tot i sumar desenes de morts. 

53 periodistes assassinats

Des de l'inici de la guerra ja han mort més de 53 periodistes, la gran majoria a la Franja de Gaza arran dels atacs i la invasió israeliana. Fins ara han estat assassinats 46 periodistes palestins, 4 israelians i 3 libanesos.

Són dades que publica el Comitè per a la Protecció de Periodistes, una organització nord-americana i amb seus arreu del món que monitora els atacs a periodistes. També recullen que molts dels periodistes morts a Gaza han estat assassinats juntament amb les seves famílies i recullen altres dades sobre la seva feina sota el lema "No eren xifres":
 

L'atac de Hamas va matar 1.200 israelians, segons el recompte de les autoritats israelianes. En resposta a l'atac, Israel ha bombardejat i envaït la Franja de Gaza i han mort almenys 14.000 palestins, segons les xifres facilitades pel govern de Hamas.

 

 

 

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaIsrael envaeix Gaza
Anar al contingut