Activistes ecologistes a la pista d'aterratge de l'aeroport de Barajas (Futuro Vegetal)

Activistes pel clima es colen a les pistes de l'aeroport de Barajas i en fan tancar una

L'operativa de l'aeroport no s'ha vist afectada per l'acció ecologista

RedaccióActualitzat

Tres activistes del col·lectiu ecologista Futuro Vegetal han esquivat a primera hora del matí d'aquest divendres la seguretat de l'aeroport de Barajas, a Madrid i han aconseguit entrar fins a una de les pistes d'aterratge.

L'acció ha fet que la circulació d'avions hagi quedat parcialment aturada durant una estona en aquesta pista. Segons ha informat Aena, però, l'operativa de l'aeroport no s'ha vist afectada, ja que s'han desviat vols a d'altres pistes de l'aeroport.

Els activistes s'han enganxat les mans a l'asfalt de la pista i s'han assegut. D'aquesta manera han volgut denunciar la crisi climàtica i que cap partit polític que es presenta a les eleccions de diumenge proposa mesures d'alçada per fer-hi front.

La setmana passada, activistes del mateix col·lectiu ecologista i d'Extinction Rebellion van fer accions semblants a Eivissa en contra de béns de luxe. Els ecologistes van ruixar amb pintura un megaiot i un jet privat en el marc de la campanya "Jets and Yachts, the party is over".

 

També Greenpeace va penjar fa uns dies una gran pancarta a la Puerta de Alcalá de Madrid amb la cara d'alguns dels candidats a les eleccions del 23J cremats pel sol i suats. 

L'eslògan feia un joc de paraules amb la frase col·loquial "El canvi climàtic us la sua?" per fer un toc d'atenció sobre una qüestió que els ecologistes reclamen que tingui més protagonisme en els programes electorals.

Lona desplegada a la Puerta de Alcalá de Madrid amb la cara d'alguns dels candidats a les eleccions del 23J (Greenpeace)

 

ARXIVAT A:
EcologiaAeroportsCrisi climàtica
Anar al contingut