Dia de pluja (Marc Solé)

Activat el Pla Inuncat per la previsió de pluja molt intensa a punts del litoral i el prelitoral

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu precipitacions localment torrencials i molt abundants divendres al litoral i prelitoral de Barcelona, de Tarragona i de les Terres de l'Ebre
Redacció Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Protecció Civil ha activat el Pla Inuncat per la previsió de pluges localment molt intenses a partir de la tarda de dijous i especialment divendres. L'àrea afectada comprèn el litoral i prelitoral de Barcelona, de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és que els ruixats puguin ser persistents al litoral, sobretot al sud, i per això hi ha un avís de perill per acumulació d'aigua que afecta especialment el Montsià, Baix Ebre, Baix Camp i Tarragonès.

El Meteocat destaca que les precipitacions més intenses es produiran de forma local i no a tot el territori alhora. A més, preveu que localment es podran superar el llindar d'intensitat de 40 litres en 30 minuts a tot el litoral i prelitoral català, excepte a les comarques de Girona, i amb més probabilitat a les comarques del litoral.

Protecció Civil demana no travessar rieres

Les precipitacions de les pròximes hores poden comportar el creixement sobtat de barrancs, torrents i rieres amb risc d'inundació. Davant d'això, Protecció Civil demana a la població que no les travessi, especialment allà on estigui plovent o ja hi hagi acumulació d'aigua.

També és possible que pugui ploure amb intensitat a altres punts de Catalunya, sobretot al Pirineu i Prepirineu occidental i central que comportin l'increment de cabals d'alguns rius, tot i que no s'espera que comportin riscos de desbordament en aquest cas.

Recomanacions

Davant d'un episodi de fortes pluges i possibles inundacions, Protecció Civil recomana tenir presents algunes mesures de seguretat. Aquestes són les principals:

En cotxe:

  • Evitar els desplaçaments en vehicle i no aparcar en rieres o punts subterranis inundables.
  • No travessar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen intensitats i acumulacions més importants.
  • Circular preferentment per rutes principals i autopistes. Moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat.
  • A la muntanya, eviteu els marges de rius i les lleres de barrancs, rambles o torrents.

A casa:

  • No baixar a les zones inundables com ara el soterrani, el garatge...
  • No deixar fora objectes o mobles que l'aigua pugui arrossegar.
  • Posar en llocs alts i protegits els animals domèstics, els aliments, l'aigua potable, documents importants, objectes de valor i, sobretot, els productes perillosos, com ara verí per a les rates, dissolvents...

 

ARXIVAT A:
Meteorologia Inundacions
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut