L'accés al parc natural de la Serra de Montsant, a Albarca, tancat en aplicació del nivell 4 del Pla Alfa
L'accés al parc natural de la Serra de Montsant, a Albarca, tancat en aplicació del nivell 4 del Pla Alfa

Activat el Pla Alfa per perill extrem d'incendi a 70 municipis i restriccions a tres parcs naturals

El risc és especialment elevat a 10 comarques i s'ha restringit l'accés als espais naturals del Montsant, la Baronia de Rialb i la Ribera Salada

Redacció/ACNActualitzat

Davant les altes temperatures previstes per als pròxims dies, el govern ha pres una sèrie de mesures per a aquest cap de setmana relacionades amb l'augment d'efectius dels cossos operatius, la restricció a espais naturals i l'activació en alerta del pla Infocat.

En aquest sentit, el cos d'Agents Rurals va activar a les 00.00 h d'aquest dissabte el nivell màxim del Pla Alfa, el nivell 4, per perill extrem d'incendi, a 70 municipis de 15 comarques. Aquest diumenge l'ha actualitzat i manté el nivell màxim a 10 comarques.  

El risc és especialment elevat a les Garrigues, la Noguera i el Priorat i els Bombers de la Generalitat preveuen reforçar els seus dispositius. S'han restringit també els accessos a tres espais naturals: Montsant, Baronia de Rialb i Ribera Salada.

Imatge del Parc Natural de la Serra de Montsant
Imatge del Parc Natural de la Serra de Montsant

Aquest divendres a la tarda ja s'havia activat també el Pla Infocat en fase d'alerta. Des de Protecció Civil es demana a la ciutadania extremar les precaucions prop de zones boscoses, i en cas de veure foc o fum trucar ràpidament al telèfon 112.

Als 70 municipis afectats pel nivell 4 del Pla Alfa, queden suspeses totes les activitats de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com activitats esportives, si no es poden realitzar en nuclis habitats o poblacions.

Pel que fa a les colònies, estades i campus esportius en espais naturals de caràcter forestal, el govern indica que s'hauran de dur a terme a l'interior de les edificacions o al seu entorn immediat.

Podeu consultar llistat de poblacions que es troben en el nivell 4 del Pla Alfa. Paral·lelament, 125 municipis catalans d'un total de 17 comarques també estaran en nivell 3, per perill molt alt d'incendi forestal.


Calor intensa per als pròxims dies

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu per als pròxims dies una situació de calor intensa, sobretot a les comarques de Ponent i a l'Empordà. No es preveu onada de calor, però sí temperatures molt elevades tant diürnes com nocturnes.

Això sí, sense arribar a valors tan elevats com l'onada de calor de finals de juliol.

No s'espera vent fort, només marinada reforçada al prelitoral i no es descarta la possibilitat de tempestes seques.

Les tardes del cap de setmana hi pot haver precipitacions a les comarques del Pirineu i Prepirineu que poden anar acompanyades de tempesta i llamps.

Les altes temperatures i el vent han complicat les tasques d'extinció dels dos incendis que han cremat una zona forestal a la Noguera, i que ha cremat fins ara més de 90 hectàrees.

ARXIVAT A:
Incendis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut