Acord per acomiadar 1.144 treballadors de Ford a Almussafes amb prejubilacions als 53 anys

Segons la UGT, el sindicat majoritari a la planta, el pacte preveu indemnitzacions més elevades de les que plantejava inicialment l'empresa

RedaccióActualitzat

La direcció de Ford d'Almussafes ha tancat finalment un acord per aplicar l'ERO que afecta 1.144 treballadors, dels 5.800 que té la fàbrica, l'única de la marca a Espanya.

Segons el que ha pactat amb el sindicat majoritari, la UGT, els afectats es podran prejubilar a partir dels 53 anys, i es cobraran unes indemnitzacions més altes del que l'empresa plantejava inicialment.

Els prejubilats cobraran un 75% del salari regulat fins als 57 anys, i un 80% a partir d'aquesta edat.

Almussafes està accelerant la seva estratègia cap a l'electrificació total dels vehicles de passatgers per al 2030 i de tota la seva cartera de cara al 2035, i per això es deixaran de fabricar dos models de combustió que es feien fins ara, l'S-Max i Galaxy. La factoria es quedarà només amb la producció del model Kuga, el que té més pes actualment.

(Europa Press/Rober Solsona)

Almussafes va ser escollida per produir la nova plataforma de vehicles elèctrics GE2 a partir del 2025, una decisió que assegura la càrrega de treball els anys vinents, però asseguren que la fabricació de vehicles elèctrics requereix menys mà d'obra.

L'ERO a Almussafes arriba després que a l'agost la companyia renunciés als 106 milions d'euros del PERTE del vehicle elèctric atorgats a la planta. Aleshores, l'empresa va indicar que havia revisat les previsions per a Europa, que implicaven un "retard" en els seus "plans de treball" a l'Estat.

 

ARXIVAT A:
Automoció
Anar al contingut