Acord per acomiadar 1.144 treballadors de Ford a Almussafes amb prejubilacions als 53 anys

Segons la UGT, el sindicat majoritari a la planta, el pacte preveu indemnitzacions més elevades de les que plantejava inicialment l'empresa
Redacció Actualitzat
TEMA:
Automoció

La direcció de Ford d'Almussafes ha tancat finalment un acord per aplicar l'ERO que afecta 1.144 treballadors, dels 5.800 que té la fàbrica, l'única de la marca a Espanya.

Segons el que ha pactat amb el sindicat majoritari, la UGT, els afectats es podran prejubilar a partir dels 53 anys, i es cobraran unes indemnitzacions més altes del que l'empresa plantejava inicialment.

Els prejubilats cobraran un 75% del salari regulat fins als 57 anys, i un 80% a partir d'aquesta edat.

Almussafes està accelerant la seva estratègia cap a l'electrificació total dels vehicles de passatgers per al 2030 i de tota la seva cartera de cara al 2035, i per això es deixaran de fabricar dos models de combustió que es feien fins ara, l'S-Max i Galaxy. La factoria es quedarà només amb la producció del model Kuga, el que té més pes actualment.

(Europa Press/Rober Solsona)

Almussafes va ser escollida per produir la nova plataforma de vehicles elèctrics GE2 a partir del 2025, una decisió que assegura la càrrega de treball els anys vinents, però asseguren que la fabricació de vehicles elèctrics requereix menys mà d'obra.

L'ERO a Almussafes arriba després que a l'agost la companyia renunciés als 106 milions d'euros del PERTE del vehicle elèctric atorgats a la planta. Aleshores, l'empresa va indicar que havia revisat les previsions per a Europa, que implicaven un "retard" en els seus "plans de treball" a l'Estat.

 

ARXIVAT A:
Automoció
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut