Imatge d'arxiu de la planta de Ford a Almussafes (Europa Press)
Imatge d'arxiu de la planta de Ford a Almussafes (Europa Press)

Acord a la Ford d'Almussafes per a un ERO que suposarà acomiadar 630 treballadors

L'empresa també ha pactat un ERTO amb la UGT que paralitzarà la producció fins a mitjans de juliol per la falta de microxips

Acord entre la direcció de Ford i els sindicats UGT i Comissions Obreres sobre l'ERO a la planta d'Almussafes, que suposarà l'acomiadament de 630 treballadors. Les sortides seran a partir del mes que ve i fins a finals d'any.

Segons l'acord, la direcció de la fàbrica permetrà adherir-se al pla de prejubilacions als treballadors nascuts entre l'1 de gener de 1958 i el 30 de juny de 1966, és a dir, els que tenen entre 55 i 63 anys, excepte aquells que estan vinculats per un contracte d'accés a la jubilació parcial.

El complement de les prestacions públiques de desocupació variable per edat serà del 80% del salari net regulador amb 55 i 56 anys, tot i que augmentarà fins al 85% a partir dels 57 anys.

En el programa de baixes incentivades, es podrà escollir els treballadors nascuts des de l'1 de gener de 1958, excepte els que tinguin un contracte temporal, de relleu o d'accés a la jubilació parcial. Per als empleats de fins a 54 anys, Ford Almussafes ofereix una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats de salari brut.

 

Línia de muntatge a la planta de Ford a Almussafes
Línia de muntatge a la planta de Ford a Almussafes (Europa Press)

 

L'acord s'ha fet esperar. Quan ha començat la reunió, l'empresa ha presentat una proposta, però el comitè d'empresa la considerava insuficient i ha demanat un recés. Poc després s'han reprès les converses, però s'han tornat a interrompre fins que, finalment, cap a dos quarts de tres del migdia, l'empresa ha posat l'oferta definitiva sobre la taula.

Per la seva banda, la CGT no ha signat l'acord i ha censurat que no s'hi inclogui "cap garantia de manteniment dels llocs de treball ni tan sols a curt o mitjà termini". El sindicat es queixa que això és el mateix que va passar en l'anterior ERO "i deu mesos després ens trobem amb 630 acomiadaments".

 

ERTO fins a mitjans de juliol

Simultàniament a l'ERO, Ford ha acordat, en aquest cas només amb la UGT, un ERTO que paralitzarà la producció a partir d'aquest dimecres i fins a mitjans de juliol. El motiu: la falta de microxips que afecta tot el sector de l'automòbil.

 

 

ARXIVAT A:
País Valencià
Anar al contingut