Un senyal avisa del perill d'incendi
L'alt risc d'incendi ha obligat a aplicar el nivell 4 del Pla Alfa i restringir l'accés a cinc espais naturals (ACN)

Accés restringit a cinc espais naturals davant l'alt risc d'incendi per l'onada de calor

L'activació del nivell màxim del Pla Alfa priva l'entrada a cinc espais naturals, un d'ells el paratge de la Ribera Salada, al Solsonès, on es restringeix l'accés per primer cop

RedaccióActualitzat

Davant l'increment de temperatures d'aquesta setmana, el govern ha pres una sèrie de mesures relacionades amb l'augment d'efectius dels cossos operatius, la restricció a espais naturals i l'activació en alerta del pla Infocat.

En aquest sentit, el cos d'Agents Rurals ha activat a les 00.00 h d'aquest dimarts el nivell màxim del Pla Alfa, el nivell 4, a un total de 131 municipis de 15 comarques.

Paral·lelament, 212 municipis catalans d'un total de 25 comarques també estaran en nivell 3, per perill molt alt d'incendi forestal. Podeu consultar el mapa per determinar en quin nivell es troba cada indret.

 

Accés restringit a cinc espais naturals

En aplicació del nivell 4 del Pla Alfa, es restringirà l'accés a cinc espais naturals de Catalunya: la serra de Montsant, les muntanyes de Tivissa-Vandellòs, les serres de Cardó-el Boix, la Baronia de Rialb i la Ribera Salada. En aquest últim espai, al Solsonès, s'activa la restricció per primer cop davant el perill extrem d'incendi.

Els controls d'accessos als paratges naturals es duen a terme, d'una banda, per evitar la presència humana i reduir el risc d'incendi i, de l'altra, per evitar que hi hagi persones en situació vulnerable a la zona en cas que es declari un incendi forestal.

A banda d'aquestes mesures, es demana a la ciutadania extremar les precaucions davant l'elevat perill d'incendi i evitar les activitats de risc al medi natural.

En aquest sentit, mentre duri l'episodi en els municipis afectats pels nivells 3 i 4 del Pla Alfa, estarà completament prohibit fer qualsevol activitat amb risc d'incendi en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta.

Prudència per l'onada de calor

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que es preveu una situació d'onada de calor durant tres dies, des d'aquest dilluns fins, almenys, dimecres.

L'increment general de les temperatures, unes humitats molt baixes i l'estat de la vegetació derivat de la sequera incrementa apreciablement el perill d'incendi forestal en diversos indrets del país fins a arribar a perill extrem a zones de la meitat sud-oest.

Altres zones de l'interior i el prelitoral assoliran perill molt alt. Amb aquests nivells de perill estan prohibides les activitats que impliquin risc d'incendi. L'episodi s'allargarà fins dijous.

 

 

ARXIVAT A:
Onada de calor
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut