Oleguer Presas, durant el judici pel cas Bemba (ACN)

Absolts els acusats del cas Bemba de Sabadell el 2003, entre ells Oleguer Presas

La sentència diu que els aldarulls els va causar una actuació policial "innecessària" ordenada per Manuel Bustos
Actualitzat

El jutjat número 2 de Sabadell ha absolt els 11 joves detinguts l'any 2003 a la ciutat durant els incidents al bar Bemba. La sentència diu que els aldarulls els va causar una actuació policial "innecessària" i "desproporcionada" que va ordenar, personalment, l'aleshores alcalde, Manuel Bustos.

Els fets es remunten al 27 de setembre del 2003, quan veïns del carrer Concepció de Sabadell es van queixar del soroll que feien un grup de joves concentrats passada la mitjanit davant el bar Bemba. Fins al lloc es van desplaçar dotacions de la Policia Local i també l'alcalde Manel Bustos, i el seu germà, Francesc Bustos, que era tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana.

Segons la sentència, la presència dels polítics locals va empitjorar la situació. L'aleshores alcalde va requerir la presència dels antibisturbis de la Policia Local i els va ordenar que carreguessin contra els concentrats. La sentència també constata que els incidents els va originar l'actuació policial innecessària, que va poder ser "desproporcionada", i que es van fer detencions "sense atendre a criteris rigorosos de responsabilitat".

 

I afegeix que han passat tants anys dels fets que els testimonis poden no ser fiables:

"Hi ha una sèrie de circumstàncies que no permeten atribuir plena entitat objectiva als testimonis aportats pels agents de la Policia Local."

Tot i que el magistrat reconeix que després de les càrregues policials "alguns dels joves van exterioritzar conductes violentes" i fins i tot van llançar objectes als agents, remarca que "la intervenció activa de la policia, que va derivar en els posteriors aldarulls, era inicialment innecessària".

La sentència, que absol els onze joves, es pot recórrer davant l'Audiència de Barcelona. Entres els detinguts hi havia l'exjugador del Barça Oleguer Presas.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut