Els passatgers del tren, en veure que la temperatura anava pujant dins dels vagons, van decidir trencar les finestres
Els passatgers del tren, en veure que la temperatura anava pujant dins dels vagons, van decidir trencar les finestres (@MarNostruMed)

A cops de martell contra les finestres d'un tren a 40 graus: caos a Chamartín per una avaria

Un tren Avlo que feia el trajecte València-Madrid es va espatllar a l'altura de Conca, però va continuar amb normalitat fins que va parar del tot a la capital espanyola

RedaccióActualitzat

Atrapats, sense aire condicionat, sense llum i a quaranta graus de temperatura. Aquesta és la situació en què es van trobar els viatgers d'un tren Avlo que feia el trajecte València-Madrid, després que un incident a l'estació de Chamartín provoqués un caos absolut.

La situació era tan extrema que, veient que feia més de dues hores que estaven tancats a dins del comboi i que no els oferien cap solució, els passatgers van acabar trencant les finestres a cops de martell.

El comboi, que viatjava entre València i Madrid, es va avariar a l'altura de Conca, però va continuar amb normalitat fins que va parar del tot a la capital espanyola, poc abans d'arribar al destí.

Passatgers del tren han explicat a les xarxes que primer se'ls va informar que es tractava d'una avaria curta, però es va anar allargant i, mentrestant, la temperatura també anava pujant dins dels vagons, fins que finalment van decidir trencar les finestres.
 

Retards i caos a Chamartín

La incidència va causar la interrupció durant dues hores i vint minuts del servei ferroviari d'alta velocitat entre Madrid i el País Valencià, cosa que va provocar el caos a l'estació de Chamartín.

Adif va informar de l'incident a primera hora de la tarda i, pocs minuts després, centenars de persones van començar a omplir el vestíbul i les andanes dels trens d'alta velocitat de l'estació madrilenya.

Fins al punt que, en veure que l'incident no se solucionava, la policia va decidir fer un cordó de seguretat per impedir que hi pogués entrar més gent.

Centenars de persones van omplir el vestíbul i les andanes d'alta velocitat de l'estació madrilenya
Centenars de persones van omplir el vestíbul i les andanes del tren d'alta velocitat de l'estació madrilenya (EFE/Laura Rincón)

L'incident va provocar caos i desesperació entre els viatgers, que es queixaven de les altes temperatures que estaven suportant, de les aglomeracions i de la falta d'informació, i cinc persones van haver de ser ateses per crisis d'ansietat i marejos.

No va ser fins més de dues hores més tard des de l'inici de la incidència que l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries va anunciar que s'havia restablert la circulació.

Les persones que viatjaven als trens d'alta velocitat van haver d'esperar que el personal d'Adif, amb el megàfon a la mà, anés anunciant l'arribada dels trens.

Renfe exigirà compensacions a Talgo

Renfe ha anunciat que demanarà una indemnització a Talgo per les greus "incidències tècniques" que estan registrant els nous trens Avril (S106).

En concret, la companyia de transports fa referència a l'Avlo que viatjava de València a Madrid dilluns, que va patir una avaria en el sistema d'alimentació elèctrica a l'entrada de l'estació de Chamartín. La incidència va afectar un total de 494 passatgers.

"Ja hem sol·licitat diverses vegades a Talgo una solució immediata a aquestes incidències que es reprodueixen des del primer dia de circulació de trens."

Aquestes compensacions se sumarien als més de 167 milions d'euros que Renfe ja hauria demanat a Talgo pels retards continus en l'entrega d'uns trens Avril que es van estrenar aquest mes de maig a les vies espanyoles després d'acumular anys de retard en l'entrega.

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridRenfe
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut