Equips de rescat desplegats a la zona de l'accident (Reuters/Mitja Lluna Roja d'Iran)

51 morts per l'explosió de gas metà en una mina de carbó a l'est de l'Iran

En els darrers anys, a l'Iran hi ha hagut diversos accidents en la indústria minera per la falta de mesures de seguretat i de serveis d'emergències
Redacció Actualitzat
TEMA:
Iran

Almenys 51 miners han mort i 20 han quedat ferits per l'explosió d'una mina de carbó a Tabas, a l'est de l'Iran.

L'explosió s'ha produït aquesta nit per l'alliberament de gas metà en un dels túnels de la mina, segons ha explicat l'organisme de gestió de crisi de la governació de la província de Khorasan del sud.

En el moment del sinistre, hi havia unes 70 persones treballant en dos blocs (B i C) de la mina. D'entrada, els serveis d'emergència no han pogut localitzar una vintena de desapareguts. Els equips de la Mitja Lluna Roja continuen fent les tasques de recerca d'uns pocs treballadors que continuen desapareguts sota les runes.

L'explosió s'ha produït aquesta nit en un dels túnels de la mina (Mitja Lluna Roja d'Iran)

"El 76% del carbó del país prové d'aquesta província, i al voltant de vuit de les deu grans companyies treballen aquí", ha explicat el governador, Ali Akbar Rahimi. També ha decretat tres dies de dol a la província de Khorasan del sud a partir d'aquest dilluns. 

El president iranià, Masoud Pezeshkian -- a punt de viatjar a Nova York per participar a l'Assemblea general de Nacions Unides -- ha ordenat una investigació de l'accident, i ha demanat posar tots els esforços per rescatar els desapareguts i ajudar les seves famílies.

En els darrers anys, l'Iran ha patit diversos accidents en la seva indústria minera. Fa set anys, 42 persones van morir per l'explosió d'una mina de carbó al nord-est del país. El 2013, onze miners van morir en dos accidents semblants.

La manca de mesures de seguretat i de serveis d'emergències propers a les àrees mineres son sovint la causa de la mort dels treballadors.

En els darrers anys, a l'Iran hi ha hagut diversos accidents en la indústria minera del país(Reuters/Mitja Lluna Roja d'Iran)
ARXIVAT A:
Iran
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut