5.000 tècnics en educació infantil s'examinen en les primeres oposicions en 16 anys

Les interines que van entrar per mèrits quan es va crear l'especialitat lamenten haver de superar un examen memorístic abans que els comptin els anys treballats

Actualitzat

Des que es va crear la categoria del tècnic especialista en educació infantil, fa 16 anys, mai s'havien convocat exàmens per obtenir una plaça. 

De cara al curs 2021/2022, 756 tècnics dels 884 que es contractaran ho faran amb una plaça fixa. Seran els més encertats dels quasi 5.000 aspirants que aquest dissabte s'han presentat a les oposicions.

Són uns exàmens sensiblement diferents a les oposicions de mestres. Consisteixen en dues proves: un test en què se'ls ha preguntat sobre temes d'educació i administratius, i un cas pràctic.

També són diferents les condicions per examinar-se, ja que els opositors no poden tenir material de consulta i no tenen cap pausa entre prova i prova; són cinc hores seguides d'examen.


Les interines es queixen

Actualment hi ha gairebé un miler de persones que treballen com a tècniques a les aules de P3, quasi totes dones. La majoria venen de les llars d'infants i van entrar per mèrits quan es va crear la categoria laboral.

Ara, aquestes professionals lamenten que hagin de superar un examen memorístic abans que els comptin els anys treballats. Montse Selva, de la Plataforma d'Interines TEEI de Catalunya, ho troba injust. 

"En 15 anys creiem que han tingut moments per avaluar el que estem fent. El que no és just que la gent que portem 10,14, 15 anys al mateix lloc ara haguem de passar aquesta selecció."

En la mateixa línia s'expressa Merche Rodríguez Blanco, també membre de la Plataforma: "Que facin el favor de treure les persones que estan en abús de temporalitat d'aquestes llistes".

 

ARXIVAT A:
Drets laborals
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut