Josep Bou en la nit electoral (EFE)

Menys de mil vots salven el PP de quedar-se sense representació a Barcelona

Els populars es quedarien sense regidors si la resta de candidatures sumen 905 vots més que ells en el recompte definitiu o en vots per correu que arribin tard
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions municipals 26M

Josep Bou ha aconseguit que el Partit Popular superi el 5% dels vots a Barcelona i tingui dos regidors a l'Ajuntament. Però el resultat és tan just que el recompte definitiu podria modificar-ho i deixar el PP sense representació en el consistori.

La llei electoral espanyola té el que es coneix com el "llindar electoral" que fa que qualsevol candidatura hagi de tenir un mínim del 5% dels vots per poder optar a representació. La llista del Partit Popular a Barcelona ha obtingut –amb el recompte actual– 37.745 vots, que respecte als 756.007 vots que s'han emès són un 5,01%.

Segons la llei electoral, l'escrutini general es farà el "tercer dia següent al de la votació". És un acte únic i té caràcter públic. En aquest acte, s'obren els sobres que les diferents meses electorals han aportat amb el seu recompte. Dins d'aquest sobre hi ha escrit el resultat de cada mesa i es verifica aquesta informació contrastant-la amb les actes. Diu la llei que l'acte d'escrutini no es pot allargar més enllà del sisè dia.

 

La major part del vot per correu va arribar ahir a cada una de les meses electorals, però encara podrien arribar paperetes que per culpa dels serveis de correu postal arriben tard. Només que la resta de candidatures (hagin obtingut representació o no) obtinguin 905 vots més que els populars, el Partit Popular es quedaria sense representació, ja que no superaria aquest 5% mínim requerit.

Tot i que el Partit Popular ha perdut un regidor respecte als resultats del 2015, Bou ha dit que se sent satisfet perquè les enquestes deixaven el Partit Popular sense regidors al consistori de Barcelona. Ell i Óscar Ramírez seran els representats del partit conservador al Consell de Cent.

Tot i així, la candidatura de Bou ha obtingut menys vots que la liderada per Cayetana Álvarez de Toledo a les eleccions al Congrés a la ciutat de Barcelona -37.708 per 53.788-, i la caiguda és encara més accentuada si es compara amb els resultats del 2011, quan els populars van aconseguir nou regidors, el seu màxim històric a la capital catalana.

Si el Partit Popular perdés els seus regidors, aquests dos escons anirien a parar al PSC, que passaria a 9 regidors i a ERC que desfaria l'empat amb Ada Colau i passaria a tenir 11 regidors.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M PP
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut