3Cat incorpora contingut de 17 entitats com el Liceu per ser "la plataforma de país"

S'han incorporat 270 peces audiovisuals sobre cultura, música, patrimoni, divulgació, llengua, prospectiva, drets humans, solidaritat o humor

Actualitzat

La plataforma 3Cat fa un nou pas per convertir-se en altaveu del talent del país i un punt de trobada d'entitats i organitzacions que vetllen i promouen la cultura catalana, amb la incorporació de continguts eminentment culturals d'una desena d'organitzacions com la Filmoteca o el Liceu.

Ho ha anunciat aquest dijous la presidenta de 3Cat, Rosa Romà, que ho emmarca en la voluntat de donar visibilitat a tots els continguts audiovisuals en català per enfortir la llengua i ser motor de la indústria i la producció audiovisual catalana:

"Volem convertir-nos en una plataforma de país, ser el punt de trobada de totes aquelles entitats i organitzacions que generen continguts de qualitat i en català, connectar amb tota la ciutadania."

A partir d'ara, doncs, la plataforma incorpora diverses col·leccions de continguts en català d'entitats referents del món de la cultura. Amb més de 270 peces audiovisuals ja disponibles, aquestes aliances s'aniran ampliant i també se n'aniran afegint de noves.

Les incorporacions que s'han anunciat aquest dijous són el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, L'Auditori, el Caixafòrum+, el Centre Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Festival Cruïlla i la Universitat Oberta de Catalunya.

Fins ara, ja hi aportaven contingut Filmin, Docs-Barcelona, FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català), Suncine, Òmnium a través del seu festival de curtmetratges VOC o la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya o La Xarxa.

Els audiovisuals que s'han incorporat a la plataforma tenen continguts sobre cultura, música, patrimoni, divulgació, llengua, prospectiva, drets humans, solidaritat o humor, i en diversos formats: documentals, noves creacions, concerts, conferències, poesia visual, pòdcast, ficció, llargmetratges i curtmetratges, i òperes, entre altres.

La plataforma 3Cat es va posar en marxa el passat 30 d'octubre, ja té un milió d'usuaris registrats i ha superat la xifra dels 100 milions de reproduccions en els seus primers sis mesos de vida. I cada mes s'hi consumeixen més de 4 milions d'hores de continguts audiovisuals en català.

Rosa Romà ha parlat a "Els matins" de les novetats a la plataforma 3Cat:

ARXIVAT A:
TelevisióMuseus
Anar al contingut