
367 morts per Covid-19 a Espanya, la dada més baixa des del 20 de març
Les altes, 3.105, superen els nous contagis, 2.796, en les últimes 24 hores
La xifra de víctimes pel coronavirus a Espanya torna a situar-se per sota de les 400. En les últimes 24 hores han mort 367 persones, per sota també de la xifra registrada dilluns, que va ser de 399. Segons el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, l'epidèmia a Espanya està entrant en "una nova etapa".

Simón ha destacat que les xifres de dades de les anàlisis PCR confirmen les tendències de creixement, que se situen aquest divendres per sota del 2%.
"La tendència dels increments diaris està al voltant dels indicadors que teníem fins ara i que esperem que es mantinguin en el futur, i això dependrà del comportament que hi hagi d'ara en endavant."
En les últimes 24 hores les altes han superat els nous contagis. Mentre els nous casos d'infecció han estat 2.796, les altes registrades són 3.105.

Resultats confirmats
Les xifres de contagis i defuncions confirmades a través de proves PCR arriben als 219.764 infectats i 22.524 morts causades per la pandèmia de la Covid-19 a Espanya. Segons les dades fetes públiques pel Ministeri de Sanitat, aquest divendres 16.774 persones han donat positiu en anticossos del virus. El nombre de persones que han superat la malaltia, 92.355, és la dada més positiva.
🔴Datos actualizados de #coronavirus
Ministerio de Sanidad (@sanidadgob) April 24, 2020
📉Situación actual https://t.co/k3CHHWSOaf#EsteVirusLoParamosUnidos pic.twitter.com/HtIjBhTncU
Simón ha destacat que molts dels nous contagis registrats per les proves d'anticossos són contagis que venen de períodes anteriors. I que també es poden ubicar millor els focus d'infecció.
" Després de la primera fase i la segona de període d'alarma, s'han restringit els ambients on s'han produït els contagis: les residències, on l'impacte de la infecció és greu; la transmissió intradomiciliària, i la transmissió, que s'ha anat controlant, en l'ambient sanitari. Aquí es poden explicar la gran majoria de les transmissions."
Simón, en relació amb la desescalada, ha dit que "hi ha comunitats que estan millor que Barcelona i Madrid i on es pot començar a pensar en les següents fases, que dependran del comportament d'ara en endavant".
"En la desescalada hem de tenir en compte dos punts. Primer, si hi ha un rebrot, hem de poder respondre amb prou places hospitalàries i prou llits d'UCI, que han d'estar més ben preparats que ara. Segon, hem de poder detectar abans els casos." "S'hauran de valorar diferents paràmetres. Un d'ells és el nivell de transmissió, que no cal que sigui zero i que tampoc cal que sigui igual en totes les comunitats autònomes."
En aquest sentit, ha anunciat que aviat es començarà un estudi de seroprevalença a l'Estat, que donarà dades sobre la població que ha estat infectada pel coronavirus, però no veu la necessitat de fer proves massives a la població.

- ARXIVAT A:
- Coronavirus Estat d'alarma