Zona cremada de l'incendi forestal declarat aquest divendres a Artesa de Segre (ACN/Oriol Bosch)

Dos incendis a la Noguera han afectat més de 90 hectàrees aquest cap de setmana

Els bombers consideren controlat el foc que es va declarar dissabte a Baldomar i que ha cremat unes 20 hectàrees i també van aconseguir controlar el que havia començat divendres entre Artesa de Segre i Vilanova de Meià

RedaccióActualitzat

Dos incendis han coincidit en poques hores a la Noguera, una de les deu comarques en perill extrem d'incendi, per les altes temperatures, segons el Pla Alfa actualitzat pels Agents Rurals.

A set quilòmetres en línia recta del foc que va començar divendres, n'hi ha un altre que aquest diumenge al migdia ha quedat controlat a Artesa de Segre. En total, s'han mobilitzat més de mig miler de bombers, incloses 17 dotacions aèries.

Aquest segon incendi es va declarar dissabte a la tarda a Baldomar, dins del terme d'Artesa de Segre, i afecta també el municipi de Foradada. Segons els Agents Rurals, hi ha més de 21 hectàrees afectades, la meitat de les quals de l'espai natural de la Serra del Montsec.

L'incendi va començar amb intensitat, amb focus secundaris a camps de conreus propers, segons els bombers, que han destacat la feina dels pagesos llaurant els camps per frenar-ne la progressió.

Controlat l'incendi de divendres

Molt a la vora, els bombers també han treballat en l'incendi, encara més gran, que va començar divendres entre Artesa de Segre i Vilanova de Meià, i que ja s'ha donat per controlat.

En aquest cas, ha afectat unes 71 hectàrees, sobretot de vegetació forestal

Aquest foc va obligar a confinar durant les primeres hores els nuclis de Tòrrec, Lluçars, Boada i Montargull, als termes municipals d'Artesa de Segre i Vilanova de Meià. Els veïns van rebre missatges del 112 als mòbils per informar-los de la mesura demanada pels bombers, per evitar que respiressin el fum de l'incendi.

 
Efectius dels bombers durant l'extinció de l'incendi d'Artesa de Segre (Bombers de la Generalitat)

 

ARXIVAT A:
Medi ambientIncendisBombers
Anar al contingut