"300 dies d'abandonament" és el missatge que els familiars dels ostatges de Hamas han enviat al govern de Netanyahu (Reuters/Ilan Rosenberg)

300 dies captius: els familiars dels ostatges de Hamas reclamen una solució a Netanyahu

Els carrers de Tel Aviv es tornen a omplir de manifestants que reclamen al govern un acord per permetre el retorn del centenar de presoners que encara són en mans de Hamas
Redacció Actualitzat
TEMA:
Israel

Es compleixen 300 dies de l'atac de Hamas a Israel des de la Franja de Gaza, que marca l'inici de la guerra. El conflicte, lluny de resoldre's, viu un moment d'escalada de violència, amb atacs massius d'Israel a Gaza en els últims dies, i ja acumula gairebé 39.500 persones mortes.

A Israel, segueixen les protestes per exigir un acord que permeti el retorn dels 111 ostatges --39 morts-- que, segons l'exèrcit jueu, encara estan en captivitat en mans de Hamas. Aquest dijous, milers de persones s'han manifestat pels carrers de Tel Aviv per exigir al govern de Netanyahu que signi un acord que permeti l'alliberament dels ostatges, coincidint amb els 300 dies de conflicte bèl·lic.

El Fòrum de Famílies d'Ostatges ha convocat una marxa i una concentració posterior sota el títol "Ja n'hi ha prou, exigim un acord". En la protesta s'ha cremat un cartell amb el número 300, s'han llançat fanals al cel i s'han entonat consignes per reclamar el retorn dels presoners de Hamas: "No hi ha victòria sense el retorn dels ostatges".

Els manifestants han deixat anar 300 fanalets per simbolitzar els 300 dies en captivitat dels ostatges de Hamas (Reuters/Ilan Rosenberg)

En un comunicat, el grup de familiars dels presoners ha demanat al primer ministre, Benjamin Netanyahu, que signi l'acord de pau proposat per Joe Biden i acceptat per Hamas.

Milers d'israelians han sortit als carrers de Tel Aviv per reclamar el retorn dels ostatges (Reuters/Ricardo Moraes)

Les negociacions per un alto el foc es compliquen

En els prop de 10 mesos de guerra, l'alliberament d'israelians i presoners palestins s'ha complicat, malgrat els intents reiterats dels Estats Units, Qatar i Egipte per aconseguir un alto el foc entre Israel i Hamas.

Unes negociacions per l'alto el foc que s'han vist compromeses per l'assassinat del líder polític de Hamas, Ismail Haniyeh, mentre era a l'Iran per assistir a la presa de possessió del nou president del país.

Haniyeh era negociador de Hamas i interlocutor de Qatar en les converses amb per un alto el foc. Tot i que Tel Aviv no s'ha pronunciat sobre el seu assassinat, Hamas i els seus aliats regionals demanen venjança per l'atac, que atribueixen a Israel.

 

ARXIVAT A:
Israel Gaza Guerra a Gaza
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut