"The Rock" va sortir d'una mina sud-africana a principis de segle i ja s'ha venut dos cops (Reuters/Denis Balibouse)

20 milions d'euros, el preu del diamant blanc més gros del món

"The Rock", el diamant blanc més gros, ha quedat a la banda baixa del preu que aspiraven a treure'n els venedors
Redacció

"The Rock" (La Roca), el diamant blanc més gros del món, té nou propietari. És un ciutadà nord-americà que l'ha comprat per telèfon per 20.670.000 euros.

El preu no ha aconseguit batre el rècord mundial en una subhasta d'un diamant d'aquest tipus, que té un diamant més petit que es va vendre el 2017 per 32 milions d'euros. De fet, l'oferta final no ha complert les previsions més optimistes i s'ha quedat a la banda baixa de la forquilla. Els subhastadors esperaven obtenir-ne fins a 30 milions.

"The Rock" té 228,31 quirats i és tan gran com el palmell d'una mà. Segons Christie's és el més gran que ha subhastat mai en els seus 256 anys d'història.


Comprat inesperadament per telèfon

El diamant ha estat a punt de vendre's per 95.000 euros menys. Quan semblava que ja havia arribat al seu màxim i ningú pensava oferir-ne més, una trucada misteriorosa des dels Estats Units ha fet l'última oferta.

La subhasta, que es feia a Ginebra, era la segona d'aquest diamant en 15 anys. El 2006 el va comprar un col·leccionista als Estat Units, que va decidir encastar-lo en un collaret de Cartier.


Extret d'una mina sud-africana

"The Rock" va sortir d'una mina de Sud-àfrica a principis de segle.

Christie's volia treure'n 30 milions d'euros, però s'ha quedat a un terç del preu (Reuters/Denis Balibouse)

Té forma d'ou i és un diamant blanc de categoria G, gairebé incolor, però sense ser transparent del tot. A la gradació dels diamants, els G ja tenen una tonalitat grogosa.


El Diamant de la Creu Roja

A la subhasta també s'ha venut el diamant batejat com a "Red Cross Diamond" (Diamant de la Creu Roja), de 205 quirats i que sí que ha superat les estimacions dels experts en assolir un preu final (inclosa la comissió de la casa de subhastes i impostos) de 13,5 milions d'euros.

Aquest diamant està tallat de tal manera que a la corona s'hi pot observar una creu de Malta i té una relació especial amb la firma Christie's, ja que és la tercera vegada que el venen.

En aquesta imatge es pot veure la creu de Malta del Diamant de la Creu Roja (Reuters/Denis Balibouse)

La primera vegada va ser fa 104 anys i la més recent el 1973, quan va sortir per un preu d'1,8 milions de dòlars, vuit vegades menys que ara.

Part dels diners de la venda seran destinats al Comitè Internacional de la Creu Roja.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut