Collage amb diferents de les imatges que hi ha a l'interior de la notícia
Les celebracions de Nadal s'han viscut de manera ben diferent arreu del planeta

20 imatges de Nadal al món: dels tornados dels EUA a les metralletes del Pakistan

Les esglésies d'arreu del món s'han omplert de feligresos, però també s'han vist altres celebracions menys tradicionals

RedaccióActualitzat

Cada casa és un món. I cada punt del món viu les festes de Nadal a la seva manera. Aquest any, una vegada més, el coronavirus ha condicionat la celebració de la data més destacada en el calendari cristià.

Mentre als Estats Units hi ha barris sencers arrasats per culpa d'un tornado, en altres llocs com el Pakistan hi ha policies davant de l'església per garantir la celebració d'una comunitat religiosa, la cristiana, que allà hi és minoritària.

"Misses motoritzades" en un centre comercial de Polònia, la soledat d'aquests dies a la capella del punt on es creu que va néixer Jesucrist, a Betlem, i les multituds de moltes celebracions que contrasten amb la limitació de les trobades socials a Portugal.

Tot això -sense oblidar les persones que han de passar les festes lluny de casa seva- forma part de les 20 imatges que demostren com de diferent pot ser aquesta celebració arreu del món.

Una monja observa, tota sola, el punt on es creu que va néixer Jesús
L'església de la Nativitat a la ciutat de Betlem, a Cisjordània, construïda al lloc on es creu que va néixer Jesucrist. És administrada conjuntament pels grecs ortodoxos, els catòlics romans i els armenis (EFE/EPA/Abed al Hashlamoun)
La parella seu en dos sillons al mig d'un barri devastat
Una parella vestida de Pare Noel observa una casa de Kentucky (Estats Units) destruïda la vigília de Nadal pel tornado que ha arrasat diversos estats (REUTERS/Jon Cherry)
Monges i nenes vestides de blanc aguantant ciris amb les mans dins d'una capella
Els fidels cristians de l'església de la Missió Africana de la Legió Maria assisteixen a la missa de Nadal a Nairobi (Kènia)(REUTERS/Thomas Mukoya)
Un cotxe embolcallat amb llums de Nadal
Els fans del motor celebren cada any una "missa motoritzada" a l'aparcament d'un centre comercial de Lublin (Polònia) (EFE/EPA/Wojtek Jargilo)
El papa, en primer terme, adreçant-se a la multitud congregada a la plaça de Sant Pere sota la pluja
Els creients es reuneixen sota la pluja per escoltar la benedicció de Nadal "urbi et orbi" del papa Francesc a la plaça de Sant Pere del Vaticà (Premsa Vaticà)
El mossèn alça una creu amb les mans al mig de l'altar

Un sacerdot ortodox romanès aixeca una creu mentre fa la missa de Nadal a l'església ortodoxa del poble de Dascalu, prop de Bucarest (Romania) (EFE/EPA/Robert Ghement)

Un home entrega peces de roba des del maleter d'una furgoneta
Un home regala roba a migrants en un alberg de Tijuana (Mèxic). Van camí dels Estats Units i no han pogut travessar la frontera (EFE/Joebeth Terriquez)
Una dona aguanta una postal de nadal mentre seu en una cadira de plàstic al mig del camp de refugiats
Una família obre els regals de Nadal al campament de Dunkerque (França) (EFE/Eduardo Oyana)
Un típic mercat de Nadal, sota la façana de la catedral
Els residents i els turistes omplen el centre de Milà (Itàlia) durant el dia de Nadal (EFE/EPA/Mourad Balti Touati)
Una platja plena de gent vestida de pare noel, a vista de drone
Milers de persones disfressades de Santa Claus surfegen a la platja de Cocoa, a Florida (Estats Units) (REUTERS)
Els nedadors sortint del riu, alguns amb barrets estrafolaris
Els nedadors del Club de Natació Serpentine surten després del bany al llac Serpentine de Londres (Regne Unit). La cursa compta amb 158 anys de tradició (EFE/Andy Rain)
Un ciclista caient i els espectadors observant-lo, al mig del carrer
La pluja ha jugat una mala passada a alguns ciclistes durant la 86a edició de la tradicional cursa del Pavo a Segòvia (EFE/Pablo Martín)
En primer terme, una dona acarícia la figura del nen jesús dins d'una església
Feligresos cristians indis amb la figura del Nen Jesús durant la missa del dia de Nadal a Chennai (Índia) (EFE/Idees Mohammed)
Una eglésia plena de gent observant el mossèn
El patriarca Joan X Yaziji d'Antioquia i tot l'Orient assisteix a una missa celebrada en un barri cristià de Damasc (Síria)(EFE/EPA/Youssef Badawi)
La plaça gairebé buida
Poca gent ha passejat per la Praça do Comércio de Lisboa (Portugal), on ha començat un període de "contenció" contra la covid coincidint amb el dia de Nadal (EFE/Paula Fernández)
Molta gent asseguda amb vestits de colors sota l'ombra d'una carpa
Fidels cristians assisteixen a una missa a l'església de Kuwait, on són una minoria religiosa formada majoritàriament per estrangers arribats de diferents països (EFE/EPA/Noufal Ibrahim)
Una taula ben parada dins d'una església
Dinar de Nadal per a persones sense recursos i sense sostre organitzat per la Comunitat de Sant'Egidio al Trastevere de Roma (Itàlia)  (EFE/EPA/Riccardo Antimiani)
Un home vestit de pare noel entrega un plat de menjar
Un home rep un plat de Nadal gràcies a l'ONG Regálame un Jajaja a Caracas (Veneçuela) (EFE/Rayner Peña R.)
Dos homes armats davant d'una església d'on surt un pare amb la seva filla petita
Policies pakistanesos fan guàrdia davant d'una església mentre membres de la minoria cristiana assisteixen a una missa de Nadal a Quetta (Pakistan) (EFE/EPA/Fayyaz Ahmed)
Un altar amb molts homes vestits de mudar i dues bengales
Una altra de les celebracions de Nadal a Peshawar (Pakistan) (EFE/EPA/Bilawal Arbab)

 

Anar al contingut