El bombardeig ha enfonsat l'escola i ha provocat diversos incendis (Serveis d'Emergència d'Ucraïna)

Ucraïna dona per mortes 62 persones en el bombardeig d'una escola refugi a Lugansk

A l'edifici, destruït per avions russos, s'hi refugiaven uns noranta civils: 30 s'han pogut rescatar amb vida, la resta han quedat sota la runa i només s'han pogut treure dos cossos
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

Almenys 62 persones haurien mort en el bombardeig aquest dissabte en una escola de Bilohórivka, a la regió de Lugansk, on es refugiaven uns 90 civils. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, i el governador civil i militar de la zona, Serhí Haidai, han donat per mortes les 60 persones que havien desaparegut entre la runa de l'edifici, que ha estat totalment derruït per les bombes.

Zelenski ha dit en la seva al·locució diària que aquest fet recorda el mal que van fer els nazis, precisament el 9 de maig, que se celebra el dia de la victòria soviètica contra Alemanya en la Segona Guerra Mundial.

"Al poble de Bilohórivka, a la regió de Lugansk, una bomba russa ha mort 60 persones. 60 civils. S'amagaven del bombardeig a l'edifici d'una escola que ha estat atacada per les forces aèries russes. Fer això és imitar, precisament, el mal que els nazis van portar a Europa."

El governador ha dit a través del seu canal de Telegram que "el més probable és que la totalitat de les 60 persones que estan sota la runa de l'edifici hagin mort". "No maten soldats, sinó que maten nens innocents", ha afegit.

De moment s'han rescatat els cossos de dues persones. L'atac sobre el centre educatiu que servia de refugi va tenir lloc dissabte a la tarda. Els bombers van trigar quatre hores a extingir les flames causades per les explosions a l'edifici. Aleshores, els equips de rescat van treure d'entre la runa unes 30 persones vives, set d'elles ferides.

Les imatges del bombardeig mostren l'edifici molt malmès (Serveis d'Emergència d'Ucraïna)

L'escola, d'uns 300 metres quadrats, es feia servir per protegir-se de les bombes després que un altre bombardeig va destruir el refugi que hi havia a la ciutat.

La ciutat és a la regió de Lugansk, en un dels fronts de guerra amb més combats entre les tropes d'Ucraïna i les russes.

 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut