Nacho Cano durant la roda de premsa que va oferir just després de la seva detenció
La figura de Nacho Cano ha estat polèmica per la seva amistat amb Isabel Díaz Ayuso (Europa Press/Ricardo Rubio)

17 ballarins del musical de Nacho Cano denuncien la policia per "coaccions"

Els artistes mexicans acusen els agents d'elaborar "documents manipulats" durant els interrogatoris sobre les seves condicions laborals

RedaccióActualitzat

Un total de 17 ballarins mexicans del musical "Malinche", dirigit pel compositor Nacho Cano, han denunciat la Policia Nacional per coaccions i falsedat documental.

Els fets haurien tingut lloc quan la policia els va interrogar a mitjans de juny, en el marc de la investigació a l'exmembre de Mecano per, presumptament, contractar persones migrades en situació irregular.

El músic i productor teatral va ser detingut la setmana passada i va quedar en llibertat amb càrrecs a l'espera de ser citat en el judici.

Ara, el mateix despatx d'advocats que defensa el compositor ha confirmat que 17 ballarins --tots ells becaris que participen en el musical-- han denunciat la policia per "coacció" i per elaborar documents "manipulats".

Els artistes asseguren que una dotzena d'agents els haurien interrogat durant hores sobre les condicions laborals que tenen i sobre la seva situació legal.

"Els van arribar a mirar els mòbils", va criticar el mateix Cano.

El musical de Nacho Cano, estrenat el 2022, narra la història d
El musical de Nacho Cano, estrenat el 2022, narra la història d'amor entre la indígena Malinche i el conqueridor Hernán Cortés (Europa Press/Juan Barbosa)

 

La versió de Cano

En una roda de premsa posterior a la seva detenció, el compositor va acusar una de les ballarines becades, a qui va descriure com a "conflictiva", d'haver-lo denunciat.

El músic defensa que els alumnes que ha becat --que a vegades pugen a l'escenari durant la funció-- han vingut de Mèxic "amb totes les qüestions legals" en ordre.

A més, Cano creu que es tracta d'una "maniobra orquestrada" de la policia per la seva relació propera amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

ARXIVAT A:
JudicialTeatreMúsicaPolicia Nacional
Anar al contingut