17 ferits lleus en un atemptat contra turistes a prop de les piràmides d'Egipte
L'autocar afectat per l'explosió d'una bomba, a prop de les piràmides (Reuters)
El Caire

17 ferits lleus en un atemptat contra turistes a prop de les piràmides d'Egipte

13 turistes sud-africans i 4 ciutadans egipcis han resultat afectats per l'explosió d'una bomba casolana al pas d'un autocar

RedaccióActualitzat

Fins a 17 persones han resultat ferides a causa de l'atemptat contra un autobús amb turistes a prop de les piràmides de Gizeh, al Caire, la capital d'Egipte.

Hi ha hagut una explosió quan passava a prop del Gran Museu Egipci, actualment en construcció, que s'ha d'inaugurar l'any que ve, no gaire lluny d'on hi va haver un atemptat al desembre.

Els passatgers d'un segon autobús n'han resultat il·lesos.

 

Un autocar i un cotxe han resultat afectats per l'explosió (Reuters)

 

Fonts de la seguretat egípcia han informat que l'autobús afectat traslladava 25 turistes sud-africans des de l'aeroport fins a l'àrea de les piràmides.

També que entre els ferits hi ha quatre ciutadans egipcis afectats per la trencadissa de vidres.

Alguns usuaris han compartit imatges dels fets a la xarxa, en què es veu l'autobús amb alguns vidres trencats i restes escampades a la carretera.

 

 

El Ministeri d'Exteriors de Sud-Àfrica ha informat que tres turistes han quedat ingressats per rebre tractament hospitalari i que la resta retornaran immediatament al seu país.

Segons fonts de la seguretat i judicials, l'atemptat s'ha comès amb un artefacte rudimentari, carregat amb claus i objectes metàl·lics, que ha estat activat remotament.

 

A l'autocar hi viatjaven 25 turistes sud-africans que acabaven d'arribar (Reuters)

 

L'explosió ha ocorregut a 50 metres de la tanca que delimita el perímetre exterior del Gran Museu Egipci i a 400 metres de distància d'aquest nou equipament, que allotjarà les principals peces d'art de l'antic Egipte i que forma part de l'esforç per recuperar el turisme, que és una de les principals fonts d'ingressos del país.

El sector s'estava refent després de la baixada arran de la Primavera Àrab, el 2011, i l'atemptat contra un avió rus el 2015.

 

 

4 morts al desembre

Els tres anys sense violència terrorista es van acabar el 28 de desembre amb un atemptat molt semblant al d'aquest diumenge.

Hi van morir 3 turistes vietnamites i un d'egipci i 10 turistes més van resultar ferits quan una bomba casolana va explotar al pas d'un autobús a la zona de les piràmides de Gizeh.

Anar al contingut