El jurat popular va considerar Jorge Ignacio Palma culpable al juliol (EFE/Biel Aliño)

Condemnen a 159 anys de presó l'assassí de Marta Calvo, Lady Marcela i Arliene Ramos

L'Audiència Provincial de València també ordena Jorge Ignacio Palma a indemnitzar les supervivents i les famílies de les dones assassinades amb 640.000 euros en conjunt

Redacció/AgènciesActualitzat

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a 159 anys i 11 mesos de presó l'assassí de la jove valenciana Marta Calvo, de Lady Marcela i d'Arliene Ramos, Jorge Ignacio Palma, després que un jurat popular el va considerar culpable a finals de juliol.

A més, la sentència, que també el considera responsable de sis homicidis més en grau de temptativa, fixa indemnitzacions de 640.000 euros per a les supervivents i els familiars de les dones assassinades.

En el judici, la Fiscalia havia demanat 120 anys de presó, mentre que les acusacions havien sol·licitat la pena de presó permanent revisable.

El tribunal ha sentenciat que pels tres delictes d'assassinat se'l condemna a tres penes de 22 anys i 10 mesos de presó. Com a autor de sis delictes d'assassinat en grau de temptativa, juntament amb delictes contra la llibertat sexual de les víctimes i l'agreujant de discriminació per raó de gènere, se'l condemna a sis penes de 14 anys.

A més, per un delicte contra la llibertat d'una altra de les seves víctimes, se'l condemna a dos anys i cinc mesos. I també a cinc anys per un delicte contra la salut pública, ja que oferia cocaïna a les seves cites.

L'assassí de Marta Calvo, Jorge Ignacio Palma, durant el registre de casa seva
Jorge Ignacio Palma es va entregar a la Guàrdia Civil (Europa Press/Rober Solsona)

En tot cas, el tribunal recorda que, del total de les penes de presó imposades a Palma, de 40 anys, haurà de complir com a màxim 40 anys.

L'acusat ha estat absolt d'un delicte contra la integritat moral, de què estava acusat.

640.000 euros en indemnitzacions

Pel que fa a les indemnitzacions, set de les dones que van sobreviure a Jorge Ignacio Palma seran indemnitzades amb 50.000 euros.

La mare i el pare de Marta Calvo rebran 70.000 euros, la germana d'Arliene Ramos, 70.000 euros, i els dos fills de Lady Marcela, 75.000 cadascun.

La mare de Marta Calvo ja ha dit que recorreran la sentència perquè la jutge no ha considerat la petició de presó permanent revisable que demanaven les acusacions.

Marta Calvo va desaparèixer a Manuel, a la Ribera Alta, el desembre del 2019, després de mantenir relacions amb el seu assassí. Un mes després, l'home es va entregar a la Guàrdia Civil.

Va admetre haver-se desfet del seu cos, però va assegurar que la mort de la jove, que tenia 25 anys, va ser fortuïta.

La investigació va desvelar un patró criminal i es va ampliar a dues víctimes més: Arliene Ramos i Lady Marcela.

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclista
Anar al contingut