1.400 multes a cotxes que aparquen al voral per no pagar el pàrquing de l'aeroport

En mig any, els Mossos han posat 1.400 multes per aparcar al voral de la carretera d'accés a la T1 de l'aeroport del Prat

RedaccióActualitzat

Els accessos a l'aeroport del Prat per les carreteres C-31 i B-22 s'han convertit habitualment en una filera de cotxes aparcats al voral. Són conductors que van a buscar amics o familiars que arriben a la T1 però que volen evitar pagar per aparcar, sobretot des que es va posar en marxa el pàrquing exprés.

Els Mossos persegueixen aquesta pràctica, que passa més sovint durant les èpoques de vacances. Durant la primera meitat de l'any, han denunciat més de 1.400 conductors.

La policia adverteix que estacionar o parar en punts com aquest està prohibit.  Aparcar en aquesta zona implica sancions de fins a 200 euros.

Tot i això, és una pràctica habitual per a molts conductors, i que ha anat a l'alça des que fa cinc anys es va posar en marxa el pàrquing de recollida exprés.

Alguns conductors han explicat a TV3 per què ho fan. La Caterina assegura que "ho fa tothom".

"T'avisen quan surten i llavors no has de pagar el pàrquing"

En Bernabé reconeix que algun cop els Mossos l'han avisat: "Circula o et multem". Malgrat tot, ho continua fent.

Els Mossos alerten que actituds com aquesta poden acabar sortint més cara que pagar el pàrquing
Els Mossos alerten que actituds com aquesta poden acabar sortint més cares que pagar el pàrquing (CCMA)

"Un punt d'interès" dels Mossos

Els Mossos tenen molt presents aquestes actuacions i reconeixen que és "un punt d'interès."

El  sotscap de l'Àrea Regional de Trànsit del sector Sant Feliu de Llobregat, Xavier Tobarra, apunta que el moment més conflictiu és el torn de nit i tarda: "Es fan moltes passades per aquí".

Entre les sis de la tarda i la una de la matinada és quan hi ha més cotxes parats.

"No és un lloc on es pugui parar. Se supera una línia contínua, està prohibit estacionar al voral d'una autovia i, a més, hi ha un senyal vertical que ho prohibeix. Està prohibit estacionar aquí."

I fer-ho pot comportar sancions d'entre 40 i 200 euros.

El pàrquing express només permet aturar-se 10 minuts sense pagar
El pàrquing exprés només permet aturar-se 10 minuts sense pagar (CCMA)

Una altra opció, esperar fora

Qui també ha notat la instal·lació de pilones a la zona, a més de la reducció del temps gratuït del pàrquing exprés de 15 a 10 minuts, són els treballadors d'una gasolinera propera. Hi ha conductors que opten per esperar aquí. 

Jacinto, treballador de la gasolinera, entén que surt més econòmic "perquè no pagues res". Assegura que "la manera com està muntat ara l'aeroport no està bé".

En Jordi és un dels usuaris de la gasolinera, on a més d'esperar ha fet alguna despesa: "He parat aquí perquè he d'anar a buscar el meu germà a l'aeroport i com que vaig una mica d'hora, t'esperes aquí, fas un refresc i fins que sigui l'hora". 

 

ARXIVAT A:
TrànsitAeroport del Prat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut