13 anys de presó per als tres homes que van violar una noia a Bilbao i van difondre-ho
Exterior de l'Audiència Provincial de Biscaia
Bilbao

13 anys de presó per als tres homes que van violar una noia a Bilbao i van difondre-ho

L'Audiència Provincial de Biscaia els condemna a la pena màxima per abús sexual

Juli RodésActualitzat

Tres homes han estat condemnats a 13 anys presó per abusar sexualment d'una noia a Bilbao el gener de 2017.

En concret, l'Audièndia Provincial de Biscaia els imposa a cadascun una pena de 10 anys de presó pel delicte d'"abús sexual amb accés carnal" i una altra de 3 anys de presó per revelació de secrets, en haver gravat i difós els fets amb telèfon mòbil.

La sentència considera que "el tracte proporcionat a la dona va ser denigrant (...) amb un menyspreu evident cap a qui no era conscient de res, utilitzant el cos de la jove com si es tractés d'una nina inerta".

Es dona la circumstància que, com va passar amb el cas de La Manada, la condemna és per abusos sexuals, i no per agressió sexual. La diferència entre els dos delictes rau en l'existència o no de "violència o intimidació".

La pena dictada per l'Audiència de Biscaia, de 10 anys de presó, és la màxima permesa pel Codi Penal pel delicte d'abús sexual.

Els acusats, d'altra banda, hauran d'indemnitzar la víctima amb 20.000 euros.

A més, durant 15 anys, no podran acostar-se a menys de 500 metres del lloc on resideixi, treballi o freqüenti la víctima, ni comunicar-s'hi per cap mitjà.

A un dels acusats, l'Audiència li imposa una pena de mig any de presó més per haver difós les imatges de l'agressió.

 

Arribada dels acusats a l'Audiència Provincial de Biscaia durant el judici

 

Els tres homes ara condemats van ser detinguts pocs dies després dels fets i estan en presó provisional.L'agressió va passar el matí del 14 de gener de 2017, en un local de "vending" del barri de Solokoetxe de Bilbao.

 

Lloc on va passar l'agressió, al barri de Solokoetxe de Bilbao 

 

L'agressió es va consumar en un local de "vending", on aquests dos acusats van penetrar la víctima i el tercer va obligar-la a practicar una fel·lació.

Durant el judici els acusats van sostenir que la relació va ser consentida perquè "no van haver de forçar" la jove a fer res i "ella hi consentia".

La sentència, però, considera que les imatges mostren un "evidentíssim estat de pertorbació" de la noia i que els agressors en són perfectament conscients, com es desprèn "dels seus comentaris, de la seva mofa".

També evidencien que la noia, quan va ser conscient que un dels agressors la gravava amb el mòbil, va intentar treure-l'hi per impedir-ho, però no ho va aconseguir.

Hores més tard, cap al migdia, la víctima es va despertar no gaire lluny, a l'entrada d'un edifici del barri de Santutxu, desorientada i sense recordar on havia estat ni què havia passat.


Els acusats presentaran recurs​

Després de conèixer la sentència, l'advocat d'un dels acusats ja ha anunciat que hi presentaran recurs; també contra la presó preventiva.

L'advocat d'un altre dels acusats no ho ha confirmat, però ha indicat que probablement també recorrerà la sentència, que encara estava estudiant.

L'advocat del tercer acusat, d'altra banda, ha explicat que el seu defensat considera que el seu cas és diferent, perquè quan va trobar els seus amics amb la noia no sabia que ella estava sota els efectes de diverses substàncies.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut