Dos palestins traslladen nens ferits en l'atac aeri israelià divendres al nord de Gaza
Dos palestins traslladen nens ferits en un atac aeri israelià al nord de Gaza (EFE/Mohammed Saber)

12.000 infants morts a Gaza: més víctimes que en 4 anys de guerres al món, segons l'ONU

L'agència de l'ONU per als refugiats insisteix a reclamar un alto el foc per aturar el que considera "una guerra contra els nens"

Els més de 12.300 infants morts des de l'octubre a Gaza pels bombardejos israelians --segons les dades del govern de Hamas-- ja superen el total de menors que han perdut la vida els últims quatre anys en guerres d'arreu del món: 12.193, segons l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

Ho ha denunciat a les xarxes el comissionat general de l'agència de l'ONU per als refugiats palestins (UNRWA en anglès), Philippe Lazzarini, que ha insistit a reclamar un alto el foc per aturar el que considera "una guerra contra els nens".
 


Segons el Ministeri de Salut de Gaza, els bombardejos israelians a la Franja de Gaza ja han causat més de 31.000 morts i 72.000 ferits.
 

Atac israelià contra un centre de distribució d'aliments

Aquest dimecres un atac israelià a Rafah contra un centre de distribució d'aliments de l'agència de l'ONU per als refugiats palestins ha deixat diversos morts i una vintena de ferits

Hi ha hagut un mort --un empleat de l'agència--, segons l'ONU. Fonts de Hamas asseguren que hi ha quatre víctimes mortals. En aquest atac, l'exèrcit israelià assegura haver abatut un militant de Hamas.

L'atac al magatzem de l'agència de l'ONU per als refugiats ha causat diversos morts i ferits (Reuters/Mohammed Salem)

El vaixell Open Arms, que s'espera que arribi a Gaza a partir d'aquest dijous amb 200 tones d'aliments a bord, farà un segon viatge amb una segona remesa d'ajuda que s'està preparant als magatzems de l'ONG World Central Kitchen, a Xipre, segons ha confirmat l'ONG badalonina. 

Mentrestant, representants dels Estats Units, la Unió Europea i quatre països mesos, que han abordat el conflicte en una reunió telemàtica, han exhortat Israel a obrir més vies d'accés per a l'entrada terrestre d'aliments i medicaments a la Franja.
 

 

ARXIVAT A:
Guerra a Gaza
Anar al contingut