Mònica Terribas modera el debat amb els caps de llista
Mònica Terribas modera el debat amb els caps de llista
Diumenge, 21.55, a TV3

El debat de les eleccions al Parlament de Catalunya, a TV3

Mònica Terribas modera el debat amb Raül Romeva, Miquel Iceta, Xavier García Albiol, Lluís Rabell, Ramon Espadaler, Inés Arrimadas i Antonio Baños

Diumenge, a partir de les 21.55, TV3 i el portal 324.cat oferiran el debat de les eleccions al Parlament de Catalunya amb els caps de llista de les diferents formacions amb representació parlamentària. Mònica Terribas, directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio" s'encarregarà de moderar aquest debat.

Hi participaran Raül Romeva (Junts pel Sí); Miquel Iceta (PSC); Xavier García Albiol (PPC); Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot); Ramon Espadaler (Unió); Inés Arrimadas (C's) i Antonio Baños (CUP).

El debat tindrà una durada aproximada de 120 minuts i es dividirà en dues rondes.

A la primera ronda d'intervencions, cadascun dels candidats –de més a menys representació parlamentària– haurà de respondre una pregunta formulada per un altre dels candidats, sense que sàpiguen qui els hi adreça. Al final del debat es resoldrà la incògnita i se sabrà qui ha fet cadascuna de les preguntes.

Tot seguit començarà el debat, que serà obert, no dividit temàticament. Cada partit polític podrà dedicar el temps que li interessi en les seves intervencions a les àrees que consideri prioritàries. La moderadora introduirà progressivament els següents temes d'acord amb els interessos que marquin les intervencions dels participants: el futur polític i institucional de Catalunya; salut política a Catalunya; present i futur econòmic de Catalunya; benestar, polítiques socials i culturals. Qualsevol dels participants podrà sotmetre a discussió el tema que cregui oportú quan s'incorpori en el debat rebatent les intervencions dels altres. En qualsevol cas, la moderadora garantirà que es parli de forma àmplia de tots els temes.

Després d'una pausa, el debat continuarà en format obert. Durant aquesta segona part del debat, la moderadora revisarà aquells temes que no s'han abordat encara perquè els candidats s'administrin el temps i els introdueixin en la discussió.

Aquesta segona part, el debat el començarà el candidat de la segona força parlamentària amb més representació al Parlament.

Ja en la part final, Mònica Terribas demanarà a tots els candidats, en ordre de menor a major representació parlamentària, que endevinin quin dels set candidats els ha formulat la primera pregunta, amb què s'ha obert el debat. Els candidats podran encarrilar la seva intervenció final i demanar el vot si així ho prefereixen.

Anar al contingut