Flam al microones

  • Cuina: Arnau París
  • Informació nutricional
    -Obre

    El flam, pel seu contingut en llet i ous, és una preparació molt rica en proteïnes i calci.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 1 persona

    1 ració 

  • 1 ou  
  • 125 ml llet  
  • 45 g sucre  
  • 1 llimona  
  • 5 ml d'aigua 
  • 15 g nous barreja de fruits secs

PREPARACIÓ

  • En un recipient hi posem 125 ml de llet, 1 ou, 25 g de sucre i la pela ratllada d'1 llimona. Ho barregem tot.  
  • Posem la barreja en un got que pugui anar al microones i ho cuinem 2,5 minuts a 200 W. 
  • Passat aquest temps, traiem el flam, deixem que reposi 4 minuts i el tornem a posar al micro 2,5 minuts més a la mateixa potència. 
  • Després, portem el flam a la nevera, on deixarem que reposi un mínim de 10 minuts.  
  • Mentrestant, posem 20 g de sucre en una paella i hi afegim una cullerada d'aigua. Deixem que s'escalfi i faci caramel. 
  • Quan sigui marró, afegim un grapat generós de barreja de nous a la paella i deixem que el sucre i les nous s'integrin.  
  • Un cop garrapinyades, traiem les nous de la paella i les posem sobre un paper sulfurat perquè es refredin. 
  • Si el flam ja ha reposat 10 minuts, el podem treure de la nevera. Si el veiem consistent, el tombem per emplatar-lo.  
  • Afegim pel voltant i pel damunt les nous garrapinyades. 
Anar al contingut