Esqueixada de cullera

INGREDIENTS

  • 300 g de bacallà

    mig pebrot verd

    mig pebrot vermell

    2 tomàquets de pera

    un cap de bacallà

    1 ceba

    cibulet

    cerfull

    anet

    sumac

    una cullerada de tàperes

    pebre rosa

    aigua mineral

    oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Esqueixem el bacallà ben petit (més petit que mida mossegada).
  2. Posem l'aigua mineral, les pells i el cap dessalat en una olla de pressió. Ho fem bullir 20 minuts.
  3. Passats els 20 minuts, ho deixem reposar 20 minuts més. Colem el caldo i llencem les pells i el cap.
  4. Pelem i tallem el tomàquet a daus petits. També tallem a daus petits el pebrot verd i vermell.
  5. Tallem la ceba a rodanxes i la deixem una hora dins l'aigua mineral de l'última rentada de bacallà, per suavitzar-ne el gust.
  6. Traiem el suc de les tàperes i les passem una mica per la paella perquè perdin el gust de la conserva.
  7. Per muntar el plat, posarem la brunesa de tomàquet i pebrot a la base del bol, a sobre, hi posarem el bacallà i les tàperes. Ho regarem amb el brou fred (hauria de tenir textura densa). I ho coronarem amb ceba i sumac.
Anar al contingut