Esqueixada de cullera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
300 g de bacallà
mig pebrot verd
mig pebrot vermell
2 tomàquets de pera
un cap de bacallà
1 ceba
cibulet
cerfull
anet
sumac
una cullerada de tàperes
pebre rosa
aigua mineral
oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Esqueixem el bacallà ben petit (més petit que mida mossegada).
- Posem l'aigua mineral, les pells i el cap dessalat en una olla de pressió. Ho fem bullir 20 minuts.
- Passats els 20 minuts, ho deixem reposar 20 minuts més. Colem el caldo i llencem les pells i el cap.
- Pelem i tallem el tomàquet a daus petits. També tallem a daus petits el pebrot verd i vermell.
- Tallem la ceba a rodanxes i la deixem una hora dins l'aigua mineral de l'última rentada de bacallà, per suavitzar-ne el gust.
- Traiem el suc de les tàperes i les passem una mica per la paella perquè perdin el gust de la conserva.
- Per muntar el plat, posarem la brunesa de tomàquet i pebrot a la base del bol, a sobre, hi posarem el bacallà i les tàperes. Ho regarem amb el brou fred (hauria de tenir textura densa). I ho coronarem amb ceba i sumac.