Concha mexicana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general, pels seus ingredients, com la llet, els ous, la mantega, la farina... aporta molts sucres, però també molts nutrientsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g farina de força

    75 g farina fluixa

    85 g sucre blanc

    75 g sucre de llustre

    75 ml llet

    125 g mantega

    10 g llevat fresc de forner

    4 ous talla L

    Sal

     

     

     

     

PREPARACIÓ

  1. En el bol de la pastadora posem 85 g de sucre blanc. Mitja culleradeta de sal, 250 g de farina de força, 10 g de llevat de forner fresc que haurem esmicolat, 75 ml de llet i un ou. A més a més, hi afegirem un rovell d'ou.
  2. Col·loquem el bol a la pastadora i pastem uns 20 minuts fins que la massa es desenganxi de les parets. Si no teniu pastadora, podeu treballar la massa a mà dins d'un bol, fins que es desenganxi de les parets. 
  3. Passats els 20 minuts, apaguem la pastadora i hi afegim 50 g de mantega freda tallada a daus petits. Tornem a pastar uns 5 -10 minuts, fins que la mantega s'integri.
  4. Traiem el bol de la pastadora. Posem una mica d'oli a la fusta, hi col·loquem la massa i en fem una bola. Untem un bol amb oli d'oliva verge extra i hi passem la bola de pastó. La tapem amb un drap de cotó humit i la deixem fermentar durant una hora a temperatura ambient.
  5. Quan falti poc per acabar aquesta primera fermentació, començarem a preparar la cobertura de les petxines: el "craquelin". Aboquem en un bol 75 g de farina fluixa, 75 g de mantega pomada i 75 g de sucre llustre. Ho integrem amb la mà fins que tinguem una pasta homogènia. L'estirem a sobre d'un paper sulfurat i la cobrim amb un altre paper sulfurat. L'aplanem amb un corró, fins que estigui fina.
  6. Passem la massa amb el paper a una safata de metall i la posarem al congelador durant 15 minuts.
  7. Recuperem la massa fermentada. Posem una mica d'oli d'oliva a la fusta de treball i hi col·loquem la massa. La dividim en 8 parts o en porcions de 40 grams. En fem boletes ajuntant les puntes de les porcions i fent-les rodolar per la fusta. Posem les boletes en una safata amb paper sulfurat, les cobrim amb un drap humit de cotó i les deixem reposar 20 minuts perquè fermentin. 
  8. Batem 2 rovells d'ou i pintem les boletes amb un pinzell amb molta cura. Traiem el "craquelin" del congelador i el separem del paper sulfurat. Fem cercles del "craquelin" congelat amb un tallapastes. Els col·loquem sobre les boletes. Esperem 20 minuts més perquè la massa acabi de fermentar.
  9. Amb un ganivet, fem marques al "craquelin" per simular el dibuix d'una petxina,  Enfornem durant 10 minuts a 180°.
  10. Un cop cuites, passem les "conchas" mexicanes a una reixeta perquè es refredin. Després les podem posar en una safata.
Anar al contingut