Broquetes de pollastre i dàtil

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de pollastre és blanca i lleugera, tot i que en la pell és on es concentren els greixos i l'energia, per això es recomana no menjar-la.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g cuixa de pollastre desossada 

    18 cebetes en vinagre  

    6 dàtils medjoul  

    Ratlladura de llimona 

    2 grans d'all  

    Barreja de pebres 

    1 culleradeta de canyella  

    1 culleradeta de comí en gra 

    1 culleradeta de pebre vermell picant 

    1 dit de gingebre  

    Oli OVE 

     

    Per a la salsa 

    100 g iogurt grec  

    50 g ametlles marcona crues  

    50 g pa sec  

    40 g ceba tendra 

    2 boletes pebre blanc 

    Suc de llimona  

    Sal 

PREPARACIÓ

  • Posem a hidratar 50 g d'ametlla marcona submergint-les en aigua. Això ho necessitem fer un mínim de 12 hores abans.  
  • Ratllem directament en un recipient força gran 2 grans d'all pelats, 1 dit de gingebre fresc pelat i la pell d'una llimona. Guardem la resta de la llimona per a més endavant.
  • Al mateix recipient hi afegim una culleradeta de canyella en pols, una culleradeta de pebre vermell picant, una culleradeta de comí en gra i unes voltes de barreja de pebres.
  • Afegim al recipient 500 g de cuixa pollastre desossada a daus i ho barregem bé.
  • Tirem un raig generós d'oli OVE al pollastre i ho tapem.  
  • Deixem que reposi a la nevera 3 hores com a mínim.
  • Remullem amb un raig d'aigua 50 g de pa sec i el reservem.
  • Maltallem 40 g de ceba tendra i la posem al got batedor. Hi afegim les 2 boles de pebre blanc aixafades i les ametlles marcona hidratades.
  • Hi afegim el suc de la llimona i el pa remullat lleugerament escorregut. Hi posem un punt de sal i ho turbinem fins a tenir una pasta.
  • Afegim al bol 100 g de iogurt grec.  
  • Si ja han passat tres hores des que l'hem deixat a la nevera, recuperem el pollastre.
  • Escalfem la planxa a foc mitjà.  
  • Aboquem a un bol amb colador 18 cebetes en vinagre per escorre-les .
  • Traiem el pinyol de 6 dàtils medjoul i els tallem en 3 trossos.
  • Muntem broquetes intercalant pollastre, dàtil, pollastre, cebeta...
  • Afegim un raig d'oli OVE a la planxa. Coem les broquetes per totes les cares.
  • Emplatem pintant el plat amb la salsa i per sobre, les broquetes.  
Anar al contingut