DOCUMENTAL

El 33 presenta dilluns el documental "Leni Riefenstahl: un somni d'Àfrica"

El 33 emet dilluns aquest documental d'excepció sobre el retrobament de la fotògrafa amb els nubes, 30 anys després d'haver-hi viscut.

Dilluns, primer de novembre, no s'emet "La nit al dia" i, al seu lloc, el 33 ha programat un documental d'excepció, "Leni Riefenstahl: un somni d'Àfrica", una producció alemanya sobre el retrobament de la fotògrafa amb els nubes, 30 anys després d'haver-hi viscut. La cita és a les 22.25.

Leni Riefenstahl ha esdevingut una llegenda de la seva època com a realitzadora i fotògrafa. Deixant de banda el passat com a directora de documentals de marcat caràcter polític i tan elogiats internacionalment com "El triomf de la voluntat", Riefenstahl es va decantar cap a la fotografia en acabar la Segona Guerra Mundial.

A principis dels anys 70 va viure una temporada entre els nubes, al Sudan, i d'aquella estada en van sortir dos llibres amb magnífiques fotografies. El documental que presenta el 33 evoca el retrobament de Leni amb els nubes trenta anys més tard. Tant per ella, que ja té 98 anys, com pels membres del seu equip de filmació, va ser un viatge ple de perills, ja que van haver de travessar regions on hi havia guerra, es van veure atrapats enmig dels trets i van sobreviure a un accident d'helicòpter.

Contraposant imatges de la seva primera visita als nubes amb les de la realitat actual, aquest documental també mostra el declivi d'una antiga raça de gent orgullosa i la tristesa de Riefensthal per la pèrdua dels amics que havia fet en un moment feliç de la seva vida.
Anar al contingut