"Upon entry", amb la participació de 3Cat, reconeguda amb dos premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

El jurat dels premis RNE Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic aquest dilluns el veredicte de la 68a edició dels guardons que entrega RNE Catalunya. Alberto Ammann ha estat reconegut com a millor actor espanyol pel seu treball a "Upon entry", pel·lícula amb la participació de 3Cat que ha estat considerada la millor òpera prima.

Aquests dos premis se sumen a les tres nominacions en els premis Goya; les tres nominacions en els premis Forqué, tres més als premis Feroz i té tres nominacions als Independent Spirit Awards. "Upon Entry" és l'òpera prima d'Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez, protagonitzada per Alberto Ammann, Bruna Cusí, Ben Temple i Laura Gómez.

El film ha passat pel Festival South by Southwest a Austin (Texas), BAFICI de Buenos Aires, el D'A Film Festival de Barcelona, ​​ha guanyat el premi FIPRESCI al Tallinn Black Nights Film Festival (Estònia), el Premi a la Millor Pel·lícula al Kolkata Film Festival (Índia) i la Biznaga de Plata a la Millor Interpretació Masculina per a Alberto Ammann al Festival de Màlaga.

El jurat d'aquesta edició, presidit per la periodista especialitzada en cinema de RNE Conxita Casanovas, està format per Cayetana Guillén Cuervo, Joan Vilà, Yolanda Flores i Gerardo Sánchez, per part de RTVE, i Jordi Camps, Alfons Gorina, Astrid Messeguer, Otis Rodríguez Marchante i Àngel Sala Corbi.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia també reconeixen una trajectòria professional destacada en el món del cinema i lliuren el Premi d'Honor i el Premi a la Indústria. A més, per votació dels oients de RNE, s'entreguen les Roses de Sant Jordi a les millors pel·lícules espanyola i estrangera. Els guanyadors d'aquests premis es farà públic més endavant.

Els guardons d'aquesta edició s'entregaran en una gala el 24 d'abril.

Sinopsi

Diego, urbanista veneçolà, i Elena, ballarina contemporània de Barcelona, es muden als Estats Units amb els seus visats aprovats per començar una nova vida. La seva intenció és impulsar les seves carreres professionals i formar una família a "la terra de les oportunitats". Però, en entrar a la zona d'immigració de l'aeroport de Nova York, són conduïts a la sala d'inspecció secundària, on seran sotmesos pels agents Vásquez i Barrett a un desagradable procés d'inspecció i a un interrogatori psicològicament extenuant, en un intent de descobrir si la parella pot tenir alguna cosa a amagar.

"Upon Entry" és una producció de Zabriskie Films, Basque Films i Sygnatia, amb la participació de 3Cat.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut