Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, a Esport3, Catràdio i la plataforma 3Cat

El Barça, a una victòria del títol de Lliga d'handbol

El derbi català de l'ASOBAL d'aquest dissabte, a les 18,00, per Esport3, pot suposar un nou títol de lliga per al conjunt blaugrana. L'equip que entrena Antonio Carlos Ortega depèn d'ell mateix per aconseguir-ho. Una victòria li suposaria sumar els dos punts que necessita per aixecar el seu 14è títol de lliga consecutiu i el 31è de la història de la secció. I encara quedarien cinc jornades per disputar-se.

Tots els pronòstics apunten que demà al Palau l'equip i afició podran celebrar conjuntament el títol de lliga. El Barça només ha cedit un empat en tot el que porten de lliga. I va ser a la primera jornada, al mes de setembre de l'any passat. Tota la resta han estat victòries i al Granollers el van guanyar de disset gols a la primera volta (23-40). L'entrenador, Antonio Carlos Ortega, només tindrà la baixa de l'extrem suec Hampus Wanne, amb molèsties físiques, i ha convocat Ian Barrufet per substituir-lo.

Però l'equip vallesà no vol fer de convidat de pedra en aquest partit. Les opcions de lluitar pel subcampionat de la lliga passen per guanyar al Palau. En cas de derrota, el Bidasoa podria agafar un avantatge de cinc punts que seria poc més que irrecuperable en aquest tram final del campionat. Per això, l'entrenador del Granollers, Antonio Rama, espera fer valer la condició d'equip imbatut en aquesta segona volta i ser, després del Barça, el segon equip amb el millor atac de la lliga. No ho tindrà gens fàcil, especialment perquè no podrà comptar amb el seu jugador de referència, Antonio García, per problemes físics.

La història dels derbis li és totalment favorable al Barça, que n'ha guanyat 33 dels 37 cops que s'han enfrontat. 

Esport3 farà una àmplia cobertura d'aquest partit, amb Vicenç Prados i els comentaris tècnics de l'excapità del Barça, Víctor Tomàs i l'excapità del BM Granollers, Marc Garcia, i les entrevistes a peu de pista de Mireia Vicente.

El partit començarà a les 18.00, però Esport3 començarà la prèvia un quart d'hora abans i, en cas de victòria blaugrana, recollirà tots els actes de celebració de jugadors i afició al Palau.

El partit de la Primera Federació, entre l'Unionistas i el Barça Atlètic, a Esport3

El diumenge, a les 19.00, Esport3 transmetrà el duel entre l'Unionistas de Salamanca i el Barça Atlètic, corresponent a la 32a jornada de la Primera RFEF. Els castellans són uns vells coneguts del conjunt blaugrana, ja que van ser rivals del primer equip en l'eliminatòria dels vuitens de final de Copa (1-3), en un partit en què Marc Guiu va ser titular i Pau Cubarsí va debutar amb el primer equip. L'Unionistas és vuitè a la classificació. Els de Rafa Márquez arriben al partit havent perdut pistonada respecte al líder, el Deportivo, després de l'empat contra l'Arenteiro, però amb la possibilitat d'allargar una imbatibilitat que dura tota la segona volta i, consolidar, d'aquesta manera, la segona posició.

Els comentaris seran de Jordi Sunyer, i l'anàlisi tècnica, de Jofre Mateu.

La Final Four de la WSE Cup d'hoquei patins, aquest cap de setmana a Esport3 i 3Cat

Dos equips catalans aspiren a la WSE Cup, l'antiga Copa CERS, la segona competició continental d'hoquei patins, que es disputa aquest cap de setmana a Igualada. L'Igualada Rigat, equip amfitrió, obrirà el torneig contra el Sarzana. Els igualadins esperen fer valer el factor pista a Les Comes, 9 anys després de l'última presència en una fase final europea. Els de l'Anoia sumen 6 Copes d'Europa, però no han guanyat mai l'Europe Cup. De la seva banda, el Voltregà Movento-Stern espera revalidar el títol aconseguit l'any passat contra el Braga i aixecar la que seria la seva tercera Europe Cup. El seu rival serà el Follonica italià, en un duel que només es podrà seguir per 3Cat i canals digitals.

Semifinals

Igualada Rigat-Sarzana, dissabte, a les 16.00 a Esport3 i 3Cat

Voltregà Movento-Stern-Follonica, dissabte, a les 18.35 a 3Cat)

Final

Diumenge, a les 11.50 a 3Cat

Els comentaris seran de Joan Ferran i l'anàlisi tècnica, del seleccionador masculí Jordi Camps.

El decisiu partit de rugbi entre la Santboiana i el El Salvador de Valladolid, a Esport3 i 3Cat

Diumenge a les 12:00, en directe per 3Cat, i a les 14.00 en diferit per Esport3, es podrà seguir l'interesantíssim matx de rugbi entre la Santboiana i El Salvador de Valladolid que es jugarà al Baldiri Aleu, la catedral del rugbi català.

En aquest matx, el degà es juga la possibilitat d'assolir la quarta plaça i, d'aquesta manera, jugar els quarts de final de l'eliminatòria pel títol a casa. El partit contra El Salvador de Valladolid és un dels clàssics del rugbi espanyol.

A més, aquest enfrontament serà el comiat d'Afa Tauli, el gran capità es retira després de 12 temporades al club en què ha demostrat la seva enorme implicació amb l'entitat fins al punt de convertir-lo en una icona del club.

Els comentaris seran de Jordi Robirosa i l'anàlisi tècnica de Joan Garcia.

El partit entre el Vila-sana i el Fraga, de l'OK Lliga Iberdrola, amb la tercera plaça en joc, a Esport3

Dissabte, a les 12.15h, per Esport3, el Vila-sana i el Fraga es juguen la tercera posició de la classificació de l'OK Lliga Iberdrola. Només un punt separa els dos equips, el Vila-sana és tercer amb 47 i el Fraga amb 46 ocupa la quarta plaça. Els dos conjunts arriben al partit després de capgirar l'eliminatòria de quarts de final de la Lliga Europea i classificar-se per ser a la Final a quatre que es jugarà a finals d'abril. Les lleidatanes aconseguien imposar-se al Mata Jove de Gijón on feia 10 anys que cap equip hi guanyava en competició europea. Amb l'1 a 3 van capgirar el 2 a 3 de l'anada i deixaven fora d'Europa al vigent campió, el Telecable. El Fraga guanyava 5 a 0 contra el Roller Matera, després del 3 a 2 de l'anada, i serà a la Final a quatre en la seva primera participació europea.

Són dos equips que es coneixen bé ja que moltes de les jugadores del Fraga tenen passat al Vila-sana. A la primera volta el triomf el va sumar el conjunt aragonès per 6 a 3.

L'Amstel Gold Race, diumenge, a Esport3

Diumenge, Esport3 i 3Cat emetrà la prova femenina i masculina de l'Amstel Gold Race de ciclisme. A les 12.55 serà el torn de les dones, i a les 15.15, el dels homes

És una clàssica ciclista neerlandesa, que forma part de les anomenades clàssiques de les Àrdenes. La prova femenina és tot just la desena edició i les favorites són Demi Vollering i Lotte Kopecky, i hi participa la catalana Mireia Benito.

La cursa masculina és molt més antiga, aquesta serà la 58a edició i el gran favorit és el campió del món, Mathieu Van der Poel, recent guanyador del Tour de Flandes i la París-Roubaix.

Els comentaris seran d'Arcadi Alibés i l'anàlisi tècnica de Marta Vilajosana.

El Gran Premi de les Amèriques de MotoGP, a "Motor a fons"

Torna el mundial de MotoGP després de tres setmanes de pausa amb la celebració del Gran Premi de les Amèriques al circuit texà d'Austin. És una de les pistes predilectes de Marc Márquez on va aconseguir la seva primera victòria a MotoGP i on acumula un total de set. Després de la decepció de Portimao, el Marc buscarà retrobar-se amb el "seu" circuit davant el líder del campionat Jorge Martín, el campió Pecco Bagnaia i el novell Pedro Acosta que s'ha convertit en el pilot revelació de l'inici del campionat. "Motor a Fons" en farà un ampli anàlisi d'aquesta prova amb Xavier Guillén al front del programa i l'aportació de Montse Sogues i Ramón Forcada. L'actuació de la resta de pilots catalans de la màxima categoria i tot el que passi a Moto2 i Moto3 seran també en aquest espai del motor.  I, de cloenda, un reportatge molt personal sobre el llibre de Dani Amatriaín, un repàs a la seva trajectòria personal i professional.

Diumenge, a poc d'acabar la cursa de MotoGP que es disputa a les 21.00, "Motor a Fons", a Esport3.

Les millors jugades de Primera i Segona Divisió, a "Gol a gol" 

Dissabte i diumenge, a les 23.00, Esport3 emetrà una altra edició de "Gol a gol", amb Jordi Grau. Dissabte, també faran una edició prèvia al Barça, que començarà a les 20.00.

Aquest cap de setmana, Jordi Grau repassarà les millors jugades del Cadis-Barça, de l'Atlètic de Madrid-Girona i també del Leganés-Espanyol que es juga avui divendres.

Dissabte, Jordi Grau estarà acompanyat per Gerard Autet, Marta Corredera, Joan Verdú i Gerard López. I diumenge per Gerard Autet, Bojan Krkric, Jonatan Soriano i Jofre Mateu.

Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, al "Tot gira"

Aquesta setmana, el magazín esportiu "Tot gira", amb David Clupés, s'emetrà dissabte, a les 13.45, i diumenge, a partir de les 16.00. El més destacat serà la transmissió de l'Atlètic de Madrid-Girona i un ampli seguiment del Mallorca-Reial Madrid, així com del Girona-Barça i Reial Madrid-Joventut de la lliga ACB i del Barça-Granollers d'handbol, on el Barça pot certificar el títol.

Avui divendres, a les 20.15, transmissió del Leganés-Espanyol pel canal exclusiu de vídeo de Catalunya Ràdio i 3Cat, amb Sergi Andreu i els comentaris de Marc Mayola. I a les 19.45, transmissió de l'Asvel-Barça, partit de la darrera jornada de la fase regular de l'Eurolliga de bàsquet, amb Ernest Macià, els comentaris de Carme Lluveras i les dades de David Ubach.

Dissabte, a les 21.55, transmissió de la cursa esprint del Gran Premi dels Estats Units de MotoGP. al web i a l'app de Catalunya Ràdio i 3Cat, amb Damià Aguilar i els comentaris de Chus Sánchez. I diumenge, a les 20.45 serà el torn del Gran Premi dels Estats Units de MotoGP.

esport3.cat

Anar al contingut