"Som el que fem", estrena a TV3 i Catalunya Ràdio

Fem coses, contínuament, però, ¿les fem perquè som com som o som com som perquè les fem? Fent coses transformem el món i sovint el fem una mica millor. D'això és del que parla "Som el que fem", el nou microespai de TV3 i Catalunya Ràdio, que cada setmana ens portarà exemples de com el que fem les persones fa avançar la humanitat.

Les persones i la societat avancen constantment a través dels seus fets. Des de fa milers d'anys els humans "Som el que fem", perquè tot el que hem anat construint és el que ens ha permès arribar fins on som ara. Aquests fets transformadors són els protagonistes del nou microespai que TV3 i Catalunya Ràdio posen en antena aquesta setmana, "Som el que fem".

"Som el que fem" mostra accions culturals, econòmiques, socials, científiques, sempre positives, que marquen la diferència i gràcies a les quals es construeix el dia a dia i, amb això, el futur. L'espai posa en valor el talent de les persones i els col·lectius, i mostra allò que fan i el que aconsegueixen en base a les seves aptituds i les seves habilitats. "Som el que fem" fomenta i potencia actituds i valors fonamentats en el compromís, la constància, l'esperit creatiu i emprenedor, la col·laboració, la passió, l'esforç o la resiliència, valors fonamentals per fer avançar la societat.

Us imagineu un llibre electrònic per a invidents? És només un exemple de les històries que protagonitzen "Som el que fem". Algú que decideix que els documents han d'estar a l'abast dels dits lectors dels invidents i, amb esforç i passió, acaba creant el "Braibook", un e-book que transforma els documents i els arxius a alfabet Braille. La pantalla, tàctil i flexible, obre tot un món de possibilitats a través del tacte de la persona invident. Ja és una realitat, és una de les històries de "Som el que fem", una història que transforma el món i el fa millor. Travessaríeu l'estret de Gibraltar nedant? Amb quin objectiu? Hi ha qui ho ha fet per recaptar diners solidaris que ajudin a la investigació de determinades malalties. És un altre exemple de "Som el que fem", com ho és la solució que han ideat els alumnes d'una escola gironina per facilitar la feina de portar els nens a escola. Han creat una aplicació que permet que els pares comparteixin cotxe: un pare recull altres nens i comparteixen el viatge. Es comparteix la feina i es redueixen embussos i contaminació. Tecnologia al servei de les persones i persones amb tecnologia al servei dels investigadors per millorar el medi ambient, com fan els voluntaris que ajuden a mesurar la contaminació de l'aire per aerosols, apuntant al cel amb els seus mòbils. Són alguns exemples de les històries que, setmanalment, descobrirà "Som el que fem".

"Som el que fem" s'emet simultàniament a TV3 i al 3/24 cada divendres a les 21.45, després del ""TN vespre", a partir de demà. A "Catalunya Ràdio" l'espai ja s'ha estrenat aquesta setmana i es pot seguir cada dimarts i dijous, a partir de les 8.30 dins d'"El matí de Catalunya Ràdio" i en les reemissions de Catalunya Informació, a les 10.35, 16.05 i 23.25, els mateixos dies. A TV3 el microespai és una producció i realització dels serveis informatius i a Catalunya Ràdio la responsable és Purificació Barceló. "Som el que fem" té la col·laboració i el patrocini de Gas Natural Fenosa.

tv3.cat/somelquefem

catradio.cat/som-el-que-fem

facebook.com/somelquefem

twitter.com/somelquefem

Anar al contingut