Pere Aragonès president de la Generalitat i Rosa Romà, presidenta de 3Cat

Rosa Romà: "Avui assolim l'estabilitat econòmica per seguir amb la transformació i l'aposta per continguts en català i de qualitat"

Aquest matí s'ha fet efectiva la signatura del Contracte Programa que ha de garantir l'autonomia de gestió de la corporació per als pròxims quatre anys.

3Cat ja té un nou Contracte Programa després de més de 14 anys. El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la presidenta de 3Cat, Rosa Romà, han formalitzat la signatura del document en un acte institucional al Palau de la Generalitat aquest dijous.  

En declaracions posteriors a la signatura, Romà ha afirmat que "avui és un gran dia per als mitjans de comunicació públics de Catalunya". 

Amb la signatura del nou Contracte Programa "assolim l'estabilitat econòmica i financera i l'autonomia de gestió imprescindibles per transformar-nos i per dur a terme els grans reptes que tenim". Rosa Romà

Uns reptes que passen, principalment, pel desplegament tecnològic i de continguts de la nova plataforma digital 3Cat, estrenada l'octubre passat; l'aposta per nous continguts en català i de qualitat que permetin a la corporació arribar a nous públics a través de totes les finestres d'emissió; la transformació cap a un model plenament digital, preparat per adaptar-se a la constant evolució del mercat; i l'assoliment del lideratge de 3Cat en l'ecosistema del sector audiovisual. En aquest sentit, Romà ha destacat que, amb el nou Contracte Programa, "3Cat aconsegueix l'eina indispensable per continuar complint amb la seva missió de servei públic" i ha agraït la feina de tots els actors, tant interns com externs, que l'han fet possible, alhora que ha assegurat que gaudeix d'un "ampli consens". "Avui cal que ens felicitem tots plegats per haver aconseguit aquest acord", ha reblat.

 

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que "avui fem l'aportació més gran per part del Govern a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, perquè és necessari per al país que mereixem i per posar al dia els nostres mitjans públics i dotar-los d'estabilitat". "És hora de pensar en gran", ha dit.

"3Cat és una peça clau per entendre el país, sense la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals el país no hauria avançat com ho ha fet en els últims 40 anys. Ara hem de posar al dia els mitjans públics, garantir la seva transformació i dotar-los d'estabilitat per a contribuir al progrés de la llengua catalana i fer avançar el país". Pere Aragonès

El nou Contracte Programa preveu una aportació pressupostària de l'executiu català de 330,5 milions d'euros per aquest 2024; 335,5 per al 2025 i 340,5 per al 2026 i el 2027. En total, contempla una injecció de 1.347 milions d'euros per als pròxims quatre anys.   

Amb la signatura del document la corporació es compromet a gestionar els recursos amb eficiència, eficàcia, transparència i sostenibilitat econòmica. 

Anar al contingut