La CUP vol que Raül Romeva sigui el nou president de la Generalitat

Ho ha dit el diputat Benet Salellas a "El matí de Catalunya Ràdio". En el mateix programa el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha manifestat que la seva formació es manté ferma en la candidatura d'Artur Mas

La CUP proposarà el diputat de Junts pel Sí, Raül Romeva, com a futur president de la Generalitat. Junts pel Sí, mentrestant, no canvia de posicionament i manté la candidatura d'Artur Mas.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el diputat de la formació anticapitalista Benet Salellas ha dit que creu que Romeva és el candidat de consens perquè pot exercir una força d'atracció dels votants de Catalunya Sí que es Pot que encara no s'han sumat al procés.

Per Salellas:  "Nosaltres hem de superar el 50 per cent i, per tant, hem de posar una persona al capdavant dels govern que pugui arrossegar aquesta part de la població que ens falta. Jo crec que Raül Romeva podria ser aquesta persona."

El diputat ha refermat que la CUP no vol que la capacitat de convocar eleccions estigui en mans d'Artur Mas, i ha dit que:  "el botó de les eleccions és una joia amb què pensem que s'ha fet molt de mercadeig fins ara. Quan es convoquen i qui les convoca. Per tant, pensem que aquest botó no ha de continuar en mans d'Artur Mas. La presidència no ha d'estar en mans d'Artur Mas. Ara bé, que Artur Mas ha de ser en aquest govern o ha de ser-hi a través d'altres fórmules que podem imaginar, i que n'hem estat parlat amb ell, doncs vinga."

La CUP espera que aquesta setmana es tanqui l'acord perquè no vol que es convoquin noves eleccions. En declaracions  al mateix programa, el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, confia que hi ha marge per l'acord, però no estan decidits a canviar de candidat.

Turull ha assegurat que: "Això és evident, evidentíssim, sí. Si les converses donen algun fruit s'anunciarà. Però una oferta diferent sense saber si hi haurà la receptivitat esperada o no, doncs també es difícil, no?

Si voleu sentir l'entrevista amb Benet Salellas i Jordi Turull, les trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut