Catalunya Música oferirà divendres, en directe, l'òpera "Otello" dels Amics de l'Òpera de Sabadell

El divendres 26 de febrer, a les nou del vespre.

El divendres 26 de febrer, a les nou del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès per transmetre l'òpera "Otello", de Giuseppe Verdi, amb les veus d'Enrique Ferrer , Maribel Ortega, Toni Marsol i Carlos Cremades, entre d'altres, i el Cor dels Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigits per Daniel Gil de Tejada. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

L'"Otello", de Giuseppe Verdi, és la tercera de les obres líriques programades dins la 28a edició del cicle Òpera a Catalunya que organitzen els Amics de l'Òpera de Sabadell. Aquesta òpera en quatre actes es representa per commemorar l'Any Shakespeare, ja que el llibret que va escriure Arrigo Boito està basat en la tragèdia homònima del cèlebre dramaturg, poeta i actor anglès de qui aquest any es commemora el 400 aniversari de la seva mort.

Estrenada el 1887 al Teatre La Scala de Milà, l'argument de l'òpera és plenament actual, ja que tracta el tema de la violència contra les dones: Iago és el conseller d'Otel·lo, el governador de Xipre, i s'indigna quan aquest promou Càssio per davant d'ell. Com a revenja, li diu a Otel·lo que la seva dona, Desdèmona, li és infidel amb Càssio. Otel·lo es creu la mentida de Iago i tracta Desdèmona de prostituta i la llença per terra en públic. Aquella nit, Desdèmona, innocent de tota culpa, es retira a la seva habitació i s'adreça a la Mare de Déu. Poc després, entra Otel·lo a la seva cambra i boig de gelosia acaba ofegant la seva pròpia esposa. Quan la dona de Iago descobreix l'assassinat, explica a Otel·lo que Desdèmona mai li ha estat infidel i que, per tant, l'únic culpable de tot és ell mateix i la seva ment malalta. Aleshores, Otel·lo, adonant-se del seu crim brutal, se suïcida i mor als peus de Desdèmona.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

Anar al contingut