26 artistes es barrejaran en l'edició més jove d'El Desconcert, la gran festa d'iCat, a la Sala Apolo de Barcelona

El dimarts 14 de maig, a les 21.00, la Sala Apolo de Barcelona acollirà la setena edició de la festa d'aniversari d'iCat: El Desconcert. Al·lèrgiques al Pol·len, Alidé Sans, Anaïs Vila, Boye, Clara Vinyals, Cloe, Cookah P, Dani6ix & IZZKID, El Pony Pisador, Gossos, Iglú, Joan Garriga, Kelly Isaiah, La Ludwig Band, Lluc, Llum, Maria Hein, Maria Jaume, Meritxell Neddermann, OKDW, Paula Valls, Ven'nus, Pol Bordas, Suu, Triquell i Vernat omplen l'esperat cartell d'aquest any.

Els joves artistes de l'escena musical catalana envairan l'escenari de la Sala Apolo de Barcelona en la setena edició d'El Desconcert d'iCat, el dimarts 14 de maig. El cartell més jove des dels inicis de la gran festa anual prendrà el relleu d'artistes ja consolidats com Gossos o Joan Garriga, també presents al concert.  

Com és habitual, l'escenari s'omplirà de parelles aparentment impossibles que uniran els seus estils per homenatjar els temes d'altres artistes, amb l'únic comú denominador de fer-ho en català. Així, Al·lèrgiques al Pol·len, Alidé Sans, Anaïs Vila, Boye, Clara Vinyals, Cloe, Cookah P, Dani6ix & IZZKID, El Pony Pisador, Gossos, Iglú, Joan Garriga, Kelly Isaiah, La Ludwig Band, Lluc, Llum, Maria Hein, Maria Jaume, Meritxell Neddermann, OKDW, Paula Valls, Ven'nus, Pol Bordas, Suu, Triquell i Vernat ens introduiran en un viatge que passarà del rock, al trap i al pop electrònic, entre altres estils.  

Totes aquestes piruetes, conduïdes pels comunicadors de 3Cat Berta Aroca, copresentadora de "LOFT", i Franc Lluís Giró, al capdavant del nou programa sobre l'escena catalana "Nota de veu". 

El Desconcert s'emetrà en directe a iCat i en diferit a Televisió de Catalunya, en una data encara per determinar. L'entrada serà gratuïta amb invitació, que s'ha de demanar a través del web i l'app d'iCat. 

Els artistes 

Al·lèrgiques al Pol·len  

Alidé Sans 

Anaïs Vila 

Boye 

Clara Vinyals 

Cloe 

Cookah P 

Dani6ix & IZZKID 

El Pony Pisador 

Gossos 

Iglú 

Joan Garriga 

Kelly Isaiah 

La Ludwig Band 

Lluc 

Llum 

Maria Hein 

Maria Jaume 

Meritxell Neddermann 

OKDW 

Paula Valls 

Ven'nus 

Pol Bordas 

Suu 

Triquell 

Vernat 

Els Desconcerts previs 

Com va fer l'any passat, El Desconcert ha sortit de Barcelona en un minitour que ha programat concerts de petit format de dos o més artistes a Manresa, Tarragona, Sant Feliu de Guíxols i la Seu d'Urgell. Així, La Ludwig Band, Roba Estesa, Mama Dousha, Flashy Ice Cream, Maria Hein, Joan Garriga i Alidé Sans, entre altres grans artistes, han omplert les sales de concerts d'aquestes localitats, des del 26 de gener, amb el primer concert a Manresa, i fins al 19 d'abril, amb el darrer a la Seu d'Urgell. 

Amb aquesta iniciativa, iCat està acostant a tot el territori un bocí d'allò que, des de fa set edicions, passa a la Sala Apolo de Barcelona. 

El cartell de Lisett Ledon 

El cartell del Desconcert 2024 és de la dissenyadora gràfica i artista de mixed media Lisett Ledon. La seva obra combina professionals de la música i elements relacionats amb la radiodifusió i la música en directe, tot en forma de collage i de colors vius i llampants al voltant dels colors corporatius de 3Cat i el lila, identificat amb la lluita feminista. 

Una història d'èxit 

El Desconcert va néixer de forma gairebé urgent i improvisada la primavera del 2016, per celebrar els 10 anys d'iCat. Aquella nit d'abril va ser una sorpresa per a tothom veure més de 20 artistes catalans cantar versions en clau karaoke, i sentir de la veu de les autoritats el compromís de fer tornar iCat a l'FM

El 2017, El Desconcert celebrava el retorn d'iCat a la freqüència modulada, ja amb una data fixada i una proposta artística que tornava a desconcertar tothom: parelles impossibles que van generar molts plays a YouTube i col·laboracions sonades com la de Manel i P.A.W.N. Gang, un dels clàssics més celebrats. 

El 2018, El Desconcert va apostar pels plaers culpables i inconfessables, i va deixar imatges com Els Amics de les Arts cantant Rage Against the Machine en català.  

La quarta edició de la festa, el 2019, va fer retrocedir als artistes a l'any del seu naixement: Oques Grasses cantaven Cindy Lauper, i Judit Neddermann, Michael Jackson. 

El 2022 va propiciar el retorn postpandèmic i una edició molt celebrada, amb hits com el "Jo mai mai" hardcore de Ginestà i Joan Dausà, o el retorn més canalla de Los Manolos i un Baya Baye mai vist en un escenari com el de l'Apolo. 

El 2023, El Desconcert va fer el salt a la carretera i va començar els concerts previs arreu del territori. En aquest cas, deslocalitzats a Terrassa, Girona, Valls i Lleida. La música en català de la mà d'iCat i 3Cat arriba ara també físicament a les sales de concerts de diferents punts de Catalunya.  

 

iCat.cat  

twitter.com/iCatfm 

facebook.com/icatfm 

#ElDesconcertiCat 

Anar al contingut