Copa Amèrica 2024

Perú i Xile s'estoven de valent i firmen un empat que no els convé (0-0)

Els peruans han sortit amb l'empenta que dona enfrontar-se a qui va ser el seu seleccionador durant vuit anys, Ricardo Gareca. A poc a poc Xile ha anat mostrant el seu millor futbol, però Alexis ha estat molt desencertat, igual que Lapadula

Redacció Esport3Actualitzat

El Perú i Xile han firmat un empat sense gols, tot just en el segon partit de la Copa Amèrica, que no convé a cap dels dos equips. Sabedors que l'Argentina és la clara favorita per ser primera, els dos contendents del clàssic del Pacífic sabien que guanyar avui era un pas de gegant per accedir als quarts de final, però s'han acabat neutralitzant.

Erick Pulgar enforquilla el turmell de Lapadula en una falta que li ha suposat la groga
Aquesta dura entrada de Pulgar a Lapadula li ha valgut la groga al xilè (Kevin Jairaj / EPA)


Els peruans, dirigits per l'uruguaià Jorge Fossati, han sortit millor, però les primeres ocasions clares han estat xilenes, o més ben dit, d'Alexis Sánchez, l'únic jugador de la "roja" que ha rematat en el primer temps. Especialment clamorosa la del minut 15, quan sol davant Gallese ha rematat malament una assistència lateral de Víctor Dávila. Un cop de cap de Miguel Araújo, que ha obligat Bravo a una volada fotogràfica, ha estat l'única rematada entre pals de la "bicolor" a la primera part. El recital de mastegots en el primer temps ha estat considerable, amb un àrbitre, el brasiler Wilson Sampaio, que ha estat permissiu amb la duresa dels dos conjunts. A Europa, aquest partit hauria acabat amb festival de grogues.

Gianluca Lapadula intenta driblar Diego Valdés
Gianluca Lapadula ha tingut dues ocasions a la segona part, però el davanter del Càller no ha estat fi (Kevin Jairaj / EPA)

El nivell de futbol ha augmentat a la segona part, i el protagonisme ha passat d'Alexis Sánchez a Lapadula, que ha protagonitzat les tres opcions més clares dels peruans en el segon temps. Tot i jugar més ordenadament i menys a batzegades, Xile només ha pogut inquietar Gallese amb un xut des de fora l'àrea de Marcelino Núñez. La fatiga i la impotència s'han anat apoderant dels jugadors de tots dos equips en el tram final, entre ells Alexander Callens, el central encara del Girona que ha disputat 83 minuts abans de plegar per molèsties musculars.

El minut a minut del partit:

 

 

 

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut