Futbol

Les diferències entre territoris en Fase 0 i Fase 1 de desconfinament influiran en els entrenaments del futbol professional

A partir del dilluns 11 de maig hi haurà equips que podran començar a fer treballs tàctics amb un màxim de deu jugadors, mentre que n'hi haurà d'altres que només podran optar a continuar amb el treball individual

Xavi LemusActualitzat

Els plans de Javier Tebas de començar la Lliga de futbol tornen a tenir obstacles al camí. El president de la Lliga de Futbol Professional té marcat al calendari que el campionat torni a partir del 20 de juny.

"Espero que a finals de juny, sense haver de córrer, es pugui reprendre la competició."

 

Però els seus interessos de retorn a la competició per poder cobrar els drets de televisió pendents i ajudar a l'economia dels clubs tornen a topar amb la normativa del govern espanyol. El Ministeri de Sanitat, a través del BOE, estableix en el seu article 39, publicat aquest dissabte, que, a partir de dilluns, als territoris on s'activa la Fase 1, s'autoritza els equips a fer entrenaments tàctics amb un màxim de 10 jugadors.

Això vol dir que a partir d'aquesta data hi haurà dues velocitats pel que fa a la preparació dels conjunts de Primera i Segona Divisió. Mentre equips com el Barça, l'Espanyol o el mateix Madrid, per posar tres exemples, per estar encara en la fase 0, només podran fer entrenaments individuals, rivals seus al campionat ja podran exercitar-se fent sessions tàctiques sobre la gespa. Malgrat això, de moment, els clubs no tenen previst fer-ho perque segueixen el protocol marcat per la LFP.

Fonts del Consell Superior d'Esports han dit a TV3 que els equips hauran de respectar les fases establertes a cada zona. Per tant, es repeteix un nou conflicte com en el cas dels tests. Mentre el govern espanyol establia que només s'havien de fer a jugadors sota prescripció mèdica i amb símptomes d'un possible positiu, la Lliga va repartir tests a tots els equips perquè les proves es fessin a totes les plantilles i personal que les envolta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut