Membres de l'Associació de Futbolistes Espanyols
Membres de l'Associació de Futbolistes Espanyols
Futbol

L'AFE, molesta perquè s'ha conegut la identitat d'alguns jugadors que han donat positiu

L'Associació de Futbolistes Espanyols ha expressat la seva "sorpresa i malestar" perquè s'han revelat casos de positius en els tests de coronavirus que s'han fet als jugadors abans de tornar a entrenar-se

Redacció Esport3Actualitzat

"Després de desvelar-se la identitat d'algun futbolista professional contagiat per Covid-19, l'AFE vol expressar la seva sorpresa i malestar per aquesta circumstància, perquè s'entén que s'ha comès una clara vulneració de la Llei Orgànica de Protecció de Dades", assenyalen en un comunicat.

Aquest divendres es va saber que el lateral brasiler de l'Atlètic de Madrid, Renan Lodi, havia donat positiu en la prova PCR que detecta la presència del coronavirus i que nou futbolistes més del conjunt blanc-i-vermell havien donat positiu en el test d'anticosos. Aquest dissabte també s'ha sabut que el porter de la Reial Societat Alex Remiro, i Yangel Herrera, del Granada, també han donat positiu.

És per això que el sindicat ho "lamenta i refusa", perquè és una "situació d'absoluta indefensió". "Fer pública la identitat d'un positiu, sense consentiment del treballador, és il·legal. Va en contra de les normes del nostre estat de dret. Com ha anat insistint aquest sindicat, l'estat d'alarma no és un estat d'il·legalitat, ni molt menys un estat fallit", exposa el document.

L'AFE ha fet arribar a tots els jugadors de Primera i Segona un document per traslladar-lo als clubs on es diu: "No autoritzo, sota cap concepte, revelar la meva identitat com a possible treballador infectat dins de l'empresa, de manera que, si estigués contagiat, s'hauria de fer sense identificar, excepte que les autoritats sanitàries diguin el contrari."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut