Barça

Xavi, reforçat: "No és per ego ni per diners, encara m'hi veig amb forces"

Laporta i Xavi han escenificat l'acord que mantindrà l'egarenc en el càrrec. El president ha posat en valor l'estabilitat del projecte per continuar confiant en Xavi

Redacció Esport3Actualitzat

Xavi seguirà i complirà el contracte que té firmat fins al 2025. L'acord es va tancar dimecres, a última hora. Faltava sentir les explicacions de tots els protagonistes. Se n'ha encarregat el mateix entrenador en una compareixença conjunta amb el president Joan Laporta. L'egarenc ha vist prou canvis per desdir-se de la decisió de plegar.

"Aquests tres mesos m'han fet veure que els jugadors ens han donat confiança. Creuen en tot això. Aquí ho som per rectificar. No és per ego ni per diners. Jo estimo el Barça. M'hi veig capaç. Tinc energia i encara em veig amb forces."

Xavi diu que l'acord va ser fàcil. "Amb Laporta, ens vam entendre en dos o tres minuts", ha desvelat. A més, ha assegurat que no hi haurà canvis rellevants en l'equip tècnic, tot i que s'han d'"ajustar coses, és clar".

Deco, Laporta i Xavi escenifiquen l'acord (EFE)
Deco, Laporta i Xavi escenifiquen l'acord (EFE)

 

També el president tenia clar el desenllaç. Mai havia amagat que tenia la intenció de mantenir Xavi en el càrrec, tot i algunes veus discordants de la junta directiva.

"Té tota la nostra confiança, de la junta i de l'àrea esportiva. En la junta no es va votar (la continuïtat de Xavi) perquè estava pendent d'una reunió amb Xavi i Deco. Havia de ser avui. Però es va precipitar. Vam veure que Xavi volia continuar, i hi havia motius de pes. Vam trucar a tots els directius i el van felicitar. La junta, per unanimitat, ha donat suport a aquesta decisió."

"És per fer-me mal"

Durant la roda de premsa, hi ha hagut només un moment de tensió. A Xavi, li han demanat que valorés unes informacions segons les quals ell pretenia cobrar tot l'any pendent de contracte, tot i haver decidit marxar el 30 de juny.

"Si ho han dit, és per fer mal. Laporta i Deco sabien que jo no cobraria ni un euro si no continuava. És per perjudicar la persona. No em coneixen. Els diners eren per a l'entrenador següent."

 

Laporta ha refermat la versió de Xavi. "Sempre s'ha comportat d'acord amb el seu gran sentiment barcelonista", ha dit. Així, el president també ha volgut aclarir que el club encara no havia iniciat negociacions amb cap altre entrenador i s'ha mostrat optimista amb les operacions que, a la llarga, poden permetre al Barça afrontar fitxatges ambiciosos.

"Seguim en un procés de recuperació econòmica que no ens permet fer segons quines operacions. Tard o d'hora, ho aconseguirem. Estem treballant per tenir la relació de l'1x1. La Lliga ens han felicitat pels esforços que estem fent."

Tan satisfet estava Laporta amb la continuïtat de Xavi que, fins i tot, s'ha emocionat.

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut