Ronald Koeman dirigint els Països Baixos
FUTBOL

Guerra entre Koeman i Bergwijn: "Ja no vull jugar amb ell"

L'extrem ataca el seleccionador holandès després de no convocar-lo per haver-se'n anat a l'Aràbia Saudita

Redacció Esport3Actualitzat

La polèmica ha envoltat la concentració de la selecció dels Països Baixos. Ronald Koeman, tècnic del conjunt taronja, no va convocar a un dels puntals de l'equip nacional: Steven Bergwijn. L'internacional des del 2018 va caure de la llista després del seu traspàs aquest estiu a l'Al Ittihad d'Aràbia, provinent de l'Ajax. Un moviment que no va agradar gens a Koeman, que ho ha associat a una manca de competitivitat del jugador.

"Steven Bergwijn se'n va a Aràbia Saudita als 26 anys. És clar que no té res a veure amb l'ambició esportiva. La seva etapa amb la selecció holandesa està tancada."

Després del dard de l'exentrenador del Barça, ha arribat la resposta de Bergwijn. En una entrevista al diari holandès De Telegraaf, ha mostrat la seva decepció amb Koeman.

"Si hagués estat un seleccionador nacional compromès, m'hauria trucat a mi primer. Ara ho he hagut d'escoltar per la televisió. També he viscut molts moments meravellosos amb el seleccionador nacional, així que això és massa fàcil i per això estic decebut amb ell. Així no és com tractes els teus propis jugadors. Si continua així, perdrà tota la credibilitat".

Bergwijn presentat amb l'Al-Ittihad Club (@ittihad_en)

El davanter defensa que el nivell a la lliga d'Aràbia és elevat i posa els exemples de Kanté i Laporte per tumbar l'argument del tècnic.

"Li puc assegurar que la competència a Aràbia és millor que la d'Holanda. Vegeu quins jugadors de primer nivell juguen a futbol allà. Un jugador ha de deixar l'Eredivisie per continuar desenvolupant-se i jo m'he de quedar?, correcte. El seleccionador nacional sap molt bé que la competició a Aràbia està a un nivell excel·lent. Kanté hi juga des de fa un any i va ser el millor home contra la selecció holandesa a l'Eurocopa. I Laporte, que va passar del Manchester City a l'Al-Nassr el 2023, es va proclamar campió d'Europa amb Espanya."

Assegura que no jugarà més amb la selecció mentre Koeman estigui al capdavant, però deixa obert el retorn si hi ha un relleu a la banqueta.

"Sempre he considerat un honor jugar a la selecció holandesa. Però amb aquest seleccionador nacional ja no vull estar. Ja vaig acabar amb algú que deliberadament em retrata d'aquesta manera als mitjans. Però qui sap si en el futur vindrà un nou seleccionador nacional. Jo mateix mai no tancaré la porta. I només recolzaré els meus companys, tal com ells ho fan amb mi. Només he rebut missatges bonics dels internacionals després de la meva transferència. Tots estan feliços per mi."

ARXIVAT A:
Koeman
Anar al contingut